Звезда савладала ФМП и у Железнику

Кошаркаши Црвене звезде савдали су ФМП са 91:76 у другом мечу финалне серије Суперлиге Србије у Железнику и тако повели са 2:0. Трећи меч игра се у петак од 20.00 часова у дворани "Александар Николић".

Кошаркаши Црвене звезде победили су ФМП у гостима са 91:76 и тако дошли на корак од одбране титуле шампиона Србије. Звезди је потребна још једна победа за трофеј, а трећа утакмица финалне серије Супер лиге играће се у петак од 20.00 у хали "Александар Николић".

Најефикаснији у победничком тиму био је Марко Гудурић са 19 поена, Лука Митровић постигао је 14, Немања Дангубић 12, а Чарлс Џенкинс и Марко Симоновић по 10. ФМП је са 25 предводио Ајзеа Остин.

Звезда је добро почела, агресивном одбраном и лаким поенима из транзиције, а после техничке грешке тренера ФМП-а Душана Алимпијевића већ након три и по минута стигла је до вођства 14:4.

Црвено-бели су у наставку попустили у одбрани, али су нападачки били врло расположени, Гудурић је с једне стране вукао свој тим, док је с друге то био Остин, па су после 10 минита игре водили са 30:18.

Друга четвртина играла се у нешто споријем ритму, али је Звезда и поред тога имала потпуно контролу над утакмицом.

ФМП је средином периода после поена Човића пришао на једноцифрен заостатак, али су се гости брзо вратили на двоцифрену предност пре свега добром игром под кошем, да би на полувремену водили са 52:40.

Екипа Дејана Радоњића утакмицу је преломила у трећој деоници, поред Гудурића, Миторвића и Симоновића, разиграли су се Џенкинс и Дангубић. Предност црвено-белих констатно се увећавала, у једном тренутку износила је и 21 поен, да би ФМП до истека 30. минута стигао до 54:71.

Звезда је у последњој деоници без проблема сачувала предност и тако дошла на корак од одбране трофеја у Супер лиги Србије.

Овако је протекао меч у Железнику:

20.08 - Крај меча, победа Црвене звезде над ФМП-ом 91:76.

19.57 - Средином последње четврине Звезда и даље одржева велику предност - 84:64.

19.45 - Крај треће деонице,  ФМП - Црвена звезда 54:71.

19.33 - Средина игре у трећој четвртини, Звезда има убедљиву предност - 64:44.

19.27 – Настављен је меч у Железнику. 

19.12 – Полувреме, ФМП – Црвена звезда 40:52.

Звезда одржава предност, ФМП покушава да ухвати прикључак. Гудурић је стигао до 14 поена, Митровић до 12. На другој страни најбољије Остин са 16 поена.

Звезда има шут из игре више од 50% (тројке 6/12), док су обе екипе направиле по 13 асистенција. 

19.02 – Средина игре у другој четвртини, Звезда одржава двоцифрену предност – 41:28. 

18.50 – После првих десет минута игре Звезда убедљиво води 30:18.

Гудурић најефикаснији у гостујућој екипи са 11 поена, без промашаја у шуту, док Лука Митровић има шест. На другој страни доминира Ајзеја Остин са 12 поена (две тројке). 

18.42 – Средина игре у првој четвртини, а Звезда већ има убедљиву предност – 16:6. 

18.33 – Почео је меч у Железнику.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво