Вујошевић: "Очекујем добру кошарку на дербију"

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић изјавио је да у "вечитом" дербију, који се игра у осмом колу регионалне НЛБ лиге, очекује "добру кошарку и лепу атмосферу на трибинама".

Вујошевић је оценио да је Црвена звезда направила добар тим за нову сезону, прецизирајући да то потврђују досадашњи резултати..

"Њихов тим је добра комбинација искусних и талентованих младих играча, односно кошаркаша који су били у Звезди прошле сезоне и новајлија", напоменуо је тренер "црно-белих" и додао да његовим изабраницима "не иде на руку" распоред одигравања утакмица, пошто су се тек синоћ вратили са евролигашког окршаја у Атини.

Као посебан квалитет највећег ривала искусни стручњак је истакао довођење Светислава Пешића на клупу клуба са Малог Калемегдана. "Пешић у Звезди ради врло захвалан посао. Он пред собом има такмичарске обавезе у овој сезони, али истовремено пред њим је и задатак стварања система за наредни период", нагласио је Вујошевић. Према његовим речима, Црвена звезда је противник који, какав год састав да има, заслужује "максимално поштовање".

"Ове године 'црвено-бели' имају несумњиво јачи тим него прошле, али за нас су сусрети са њима увек јако битни. Уверен сам да ћемо и сутра пружити маскимум и верујем да смо кадри да забележимо велику победу која би пуно значила и нама и нашим присталицама", поручио је Вујошевић. Он је позвао Партизанове навијаче да у великом броју дођу у "Пионир" и затражио од њих да навијају "у спортском духу и без стварања тензија".

Капитен Партизана Петар Божић подсетио је да су "црвено-бели" у протеклих неколико месеци претрпели пуно промена на свим нивоима. "Променили су управу, тренера и велики број играча. Мислим да су, што се тиче играчког кадра, направили добру селекцију и да су ривал са којим морамо бити опрезни", закључио је Божић.

Сутрашњи дуел најтрофејнијих српских клубова, који у Пиониру почиње у 18.30 часова, биће 183. по реду, а "црно-бели" су успешнији пошто су забележили 100 победа, уз пет ремија и 77 тријумфа Црвене звезде.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи