Калинић и Богдановић пресрећни после освајања трофеја

Репрезентативци Србије из новог европског кошаркашког првака Фенербахчеа рекли су да су пресрећни због освајања трофеја, свог првог у каријери.

Никола Калинић је завршио меч са 17 поена, пет скокова и пет асистенција и одиграо је одлично и полуфинале и финале.

"Много смо срећни, мајке ми... Много дуго смо радили за ово. Сваки дан смо размишљали о овоме, сваки дан смо радили за ово. Ово је круна моје каријере. Пресрећан сам", рекао је Калинић за телевизију Спортклуб.

Он је био један од најбољих играча свог тима у оба меча.

"Шта да кажем? Немојте се никад кладити против Калине", рекао је репрезентативац Србије док је био огрнут у српску заставу.

Он је захвалио и навијачима на сјајној подршци и рекао да је тим уживао. Калинић је посебно похвалио сарадњу са тренером Жељком Обрадовићем.

"Мислим да смо се коначно 'сконтали', схватили и укапирали. Схватио је шта може да добије од мене и указао ми је много поверења. Мислим да му се то вратило. Радим шта год треба, а волим и да побеђујем и то ми је награда", рекао је Калинић.

Он је казао да се нада да је тим тек почео да прави "династију".

"Надам се да смо тек почели. Осећамо се добро, играмо добро, треба да наставимо да радимо и да започнемо 'династију'. Мада, мислим да је требало прошле године да започнемо, да је ово требало да нам буде друга, али нема везе", рекао је Калинић.

Богдан Богдановић, који је такође постигао 17 поена, рекао је да је тиму помогло искуство са прошлогодишњег завршног турнира.

"Хвала навијачима и целој организацији Фенера која је стално веровала у нас, а хвала и мојој породици на великој помоћи. Много пута сам гледао утакмице из Берлина, а сећам се сваког тренутка. Тада смо играли лоше обе утакмице, али нам је то искуство помогло", рекао је Богдановић.

Он је открио да не размишља још о одласку у НБА, о чему се прича последњих месеци.

"Не размишљам још о томе. Имамо турско првенство. Треба да се концентришемо да освојимо то, па ћемо онда да причамо", рекао је Богдановић.

У току разговора, Богдановићу је пришао саиграч Јан Весели, чешки репрезентативац са којим је играо у Партизану, и огрнуо је српског играча чешком заставом и уз осмех рекао на српском: "ти си мој чешки брат".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво