Титула остаје у Истанбулу, Фенер је шампион Европе

Кошаркаши Фенербахчеа савладали су Олимпијакос у финалу завршног турнира Евролиге са 80:64 и освојили прву титулу првака Европе. Екпе Јудо МВП завршног турнира. Богдановић и Калинић по 17 поена. У пораженом тиму, Никола Милутинов пружио сјајну партију - десет поена. Девета европска титула Жељка Обрадовића.

Кошаркаши Фенербахчеа су од самог старта меча, на крилима фанатичне подршке са трибина у Истанбулу, ставили до знања Олимпијакосу да свим силама желе да трофеј намењен најбољем тиму „старог континента" остане у Истанбулу.

У првој деоници заблистао је Никола Калинић, који је је постигао 12 поена, без промашаја. Олимпијакос је имао проблема у нападу, па су Кем Бирч и Василис „држали текипу у животу" са седам, односно шест поена.

Предност турске екипе се смањивала до полувремена, када је Бирч поенима у последњој секунди смањио на пет разлике - 39:35.

Међутим, Фенер се потпуно распуцао у наставку, погађали су и Датоме и Богдановић, Перо Антић је погодио једну тројку, па се истанбулски тим одлепио на 15 поена предности.

Олимпијакосу није помогао ни расположени Никола Милутинов, који је, између осталог, имао једно феноменално закуцавање и једну предивну асистенцију.

Фенер није испуштао предност до краја, већ је без драме привео финале крају и освојио прву титулу европског шампиона.

Турску екипу предводили српски репрезентативци Никола Калинић са 17 поена, пет скокова и пет асистенција, као и Богдан Богдановић са такође 17 поена и пет скокова.

Некадашњи играч Партизана Јан Весели допринео је тријумфу са осам поена и осам скокова.

Најкориснији играч завршног турнира, Екпе Јудо, уписао је десет поена, девет скокова, пет блокада и четири асистенције.

Најефикаснији у Олимпијакосу био је Кем Бирч са 14 поена, док је српски репрезентативац Никола Милутинов завршио утакмицу са десет поена и четири скока. Њих двојица су једини имали двоцифрени учинак у атинском тиму.

Тренеру Фенербахчеа Жељку Обрадовићу ово је девета титула првака Европе, чиме је поправио сопстевни рекорд.

У мечу за треће место, московски ЦСКА је победио Реал Мадрид са 94:70.

Овако је протекао меч:

21.42 - Крај меча. Фенер је шампион Европе.

21.20 - Фенер корача ка титули првака. Пред почетак последње деонице, турска екипа води 60:48. Тимска игра екипе Жељка Обрадовића је за сада најјаче оружје. У тиму Олимпијакоса 12 поена Бирча, два мање је постигао феноменални Милутинов.

21.10 - Одличан Никола Милутинов у дресу Олимпијакоса. Осам његових поена, једно феноменално закуцавање и запажена рола.

21.00 - Наставља се меч у Истанбулу.

20.45 - На полувремену, Фенербахче има пет поена предности, води 39:34.У редовима турске екипе, Богдановић и Калинић су најефикаснији - постигли су по 12 поена. Тим из Пиреја предводи Бирч са десет, Спанулис шест.

20.20 - Крај прве четвртине. Фенербахче води са 26:18. Блиста Калинић са 12 поена (и даље без промашаја), а Богдановић је додао још пет поена. Олимпијакос "држе" Кем Бирч са седам поена, један мање је постигао Спанулис.

20.08 - Фантастичан Никола Калинић на почетку. Девет поена (без промашаја) српског репрезентативца, Фенер води 16:8.

20.00 - Почело је велико финале.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара