Читај ми!

Ново евролигашко финале за Жељка Обрадовића

Успео је поново! Најтрофејнији тренер у историји европске кошарке поново ће се борити за титулу шампиона Европе, пошто је, после победе над Реал Мадридом (84:75), одвео свој Фенербахче у финале Евролиге.

Кошаркаши Фенербахчеа пласирали су се у финале Евролиге, пошто су у другом полуфиналном мечу у Истанбулу победили Реал Мадрид са 84:75 (21:13, 23:21, 19:16, 21:25).

Фенербахче је до победе предводио Екпе Јудо са 18 поена, 11 скокова и осам асистенција, док је Богдан Богдановић постигао 14, а Јан Весели и Никола Калинић постигли су по 12 поена.

У екипи Реал Мадрида, која је лигашки део Евролиге завршила на првом месту, истакао се Серхио Љуљ са 28 поена и осам асистенција, док је Џејси Керол додао 21.

Фенербахче ће у недељу од 20.00 у финалу играти против Олимпијакоса, који је у првом полуфиналу победио ЦСКА са 82:78, док ће се Реал састати с Московљанима у борби за треће место.

Оба тима ушла су агресивно у меч, чврсто се играло у одбрани, али је тим Жељка Обрадовића ипак био концентрисанији у нападу, па је после мање од четири минута игре имао предност од 9:2.

Добар почетак меча је одмах разбудио публику у дворани "Синан Ердем", која је углавном била испуњена домаћим навијачима, што је додатно мотивисало играче Фенербахчеа.

Реал никако није успевао у првој деоници да пронађе нападачки ритам. Серхио Љуљ је од 13 поена свог тима постигао 11, па је Фенербахче после првих 10 минута водио са осам поена предности.

Почетак друге четвртине донео је нешто спорију и неефикаснију игру на обе стране, али како је време одмицало тако је Фенербахче све више преузимао иницијативу и градио вођство. Реал се средином деонице 'тргао' и пришао на осам поена заостатка – 27:35, али је на паузу отишао са двоцифреним заостатком – 44:34.

Фенербахче је у наставку сусрета контролисао ситуацију, није допустио Реалу да се примакне на мање од осам поена заостатка, а у једном тренутку имао је и предност од 15 поена.

Мадриђани су серијом 8:0 средином последње четвртине делимично ухватили прикључак, али је Фенербахче зауставио тај налет и меч увео у мирну завршницу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво