Олимпијакос у финалу Евролиге

Кошаркаши Олимпијакоса први су финалисти Евролиге, пошто су у полуфиналу савладали екипу ЦСКА са 82:78. Милош Теодосић пружио одличну партију, али то није било довољно да се одбрани финале од прошле сезоне. У другом полуфиналу састају се Фенербахче и Реал Мадрид.

Кошаркаши Олимпијакоса пласирали су се у финале Евролиге, пошто су у првом полуфиналу у Истанбулу победили првака Европе ЦСКА са 82:78 (12:18, 21:22, 27:24, 22:14).

Олимпијакос су до победе предводили Василис Спанулис, Костас Папаниколау и Јоргос Принтезис са по 14 поена, док је Вангелис Манцарис убацио 12.

У екипи ЦСКА најефикаснији је био Милош Теодосић са 23 поена, док је Нандо де Коло постигао 16, а Ерон Џексон додао је 12.

Московљани ни у четвртом окршају с екипом из Пиреја на фајнал-фору Евролиге нису успели да дођу до победе. ЦСКА је готово током целог меча био у вођству, али тим Димитриса Итудиса и поред тога што је контролисао ситуацију на терену није успео да се домогне финала и дође у прилику да брани трофеј освојен прошле сезоне.

Већ у уводним минутима утакмице ЦСКА је стигао до осетније предности која је у другој четвртини, највише захваљујући расположеном Теодосићу, износила и 13 поена - 40:27. Олимпијакос се с две брзе тројке, Манцариса и Димитријоса Аграваниса у завршници полувремена вратио на једноцифрен заостак, па је на полувремену заостајао "само" седам поена - 33:40.

Тим из Пиреја је на почетку другог полувремена заиграо нешто боље, али је уласком Теодосића ЦСКА поново преузео контролу и поново дошао до двоцифрене предности.
Олимпијакос је и трећу деоницу завршио на готово идентичан начин као и другу четвртину, с две везанце тројке Аграваниса и Манцариса, па је дошао на четири поена заостатка - 60:64.

Последња деоница донела је велику борбу на паркету у којој је више среће имао тим из Пиреја. Најзаслужнији за преокрет Олимпјакоса били су Спанулис и Ерик Грин, који су свој тим повукли ка тријумфу прецизним шутевима с дистанце.

Теодосић је у последњем минуту утакмице поентирао за изједначење 76:76, али је на другој страни Грин узвратио истом мером и практично већ тада решио утакмицу, која је потом окончана у пенал завршници.  

Олимпијакос ће се у недељу у финалу састати са бољим из дуела између Фенербахчеа и Реал Мадрида, док ће поражени из тог дуела играти за треће место против ЦСКА.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво