Олимпијакос и Фенербахче у финалу Евролиге

Кошаркаши Олимпијакоса први су финалисти Евролиге, пошто су у полуфиналу савладали екипу ЦСКА са 82:78. Њима се придружио Фенербахче, који је у свом полуфиналном дуелу савладао мадридски Реал са 84:75.

22:34 – Фенербахче је финалиста Евролиге, пошто је савладао Реал из Мадрида са 84:75. Најефикаснији у тиму Жељка Обрадовића био је Удо Екпе са 18 поена, а пратили су га Богдан Богдановић са 14 поена, односно Јан Весели и Никола Калинић са по 12. Најефикаснији у шпанском тиму био је Серхио Љуљ са 28 поена.

22.03 – У последњих десет минута Фенербахче улази са предношћу од 13 поена (63:50).

21.27 – Полувреме на дуелу Фенербахче – Реал Мадрид (44:34). Најефикаснији у турском тиму су Богдановић и Весели са по десет поена, док је осам поена постигао Никола Калинић. Далеко највећи допринос код "лос бланкоса" има Серхио Љуљ са 19 поена. 

20.53 – Фенербахче води након десет минута кошарке са 21:13. У првој деоници, за тим Жељка Обрадовића, Калинић је постигао три поена а Богдановић је постигао два поена.

20.31 – Почео је дуел између Фенербахчеа и мадридског Реала.

19.43 – Крај, Олимпијакос је савладао екипу ЦСКА са 82:78 и пласирао се у финале Евролиге.

Теодосић најефикаснији на мечу са 23 поена, Де Kоло је постигао 16. У победничком саставу истакли су се Спанулис, Принтезис и Папаниколау са по 14 поена.

19.34 – У току је последњи минут меча, а Олимпијакос води са 79:77 и има напад.

19.20 – Мали број поена у последњој четвртини, очигледно нас очекује неизвесна завршница. ЦСКА на средини последње четвртине води са 69:67.

19.07 – ЦСКА покушава да се одлепи, али Олимпијакос постиже две тројке у 30. минуту меча, па је ситуација и даље неизвесна. Пре последње четвртине, "армејци" воде са 64:60.

Теодосић најефикаснији на мечу са 19 поена, Де Коло има 14, колико на другој страни Папаниколау и Принтезис.

18.50 – Покушава Олимпијакос да стигне предност ривала, али ЦСКА средином треће четвртине и даље води – 51:44.

18.22 – Полувреме у Истанбулу, ЦСКА води против Олмпијакоса са 40:33.

Милош Теодосић је у другој четвртини постигао три тројке и са 15 постигнутих поена најефикаснији је играч меча. Десет поена додао је Де Коло, колико на другој страни има Јоргос Принтезис.

18.04 – Средина игре у другој четвртини, ЦСКА одржава предност – 26:20.

17.52 – Милош Теодосић везао је пет поена за руски тим, који после прве четвртине води против Олимпијакоса са 18:12.

17.40 – Бољи почетак "армејаца", али враћа се брзо Олимпијакос, па је на средини прве четвртине резултат изједначен – 9:9.

17.30 – Почело је прво полуфинале Евролиге.

Најбоље четири екипе ове сезоне у продуженом формату Евролиге налазе се у Истанбулу, где ће све своје снаге преусмерити на само један циљ – како постати шампион Европе.

Сви желе престижни трофеј, али до њега ће доћи само једна екипа. Четири тренера сложила су се пред почетак турнира да фаворита нема.

Први полуфинални меч играју ЦСКА и Олимпијакос. "Армејци" важе за благе фаворите, у Истанбулу бране пехар освојен прошле године, али до сада су три пута на завршним турнирима губили од Олимпијакоса.

Пирејци су два пута у последњих пет година били шампиони Европе, а у оба случаја су на завршним турнирима до трофеја долазили преко Московљана, па је јасно да нас очекује неизвестан и узбудљив меч.

Ништа мање драме не би требало да буде ни у другом финалу, где се фактички домаћин, екипа Фенербахчеа, састаје са мадридским Реалом.

"Краљевски" клуб јури десету титулу шампиона Европе, има јак састав, али ће на другој страни бити најтрофејнији европски тренер Жељко Обрадовић, у чијој војсци су Богдан Богдановић, Никола Калинић, Јан Весели...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво