Трифуновић: На победу против Партизана

Тренер атинског Паниониоса и некадашњи први стручњак Црвене звезде Александар Трифуновић истакао је да ће његови кошаркаши у мечу са Партизаном у 4. колу Д групе Евролиге ићи на победу, јер у свакој утакмици у којој су домаћини морају да пруже максимум не би ли се пласирали у другу фазу најквалитетнијег европског такмичења.

Трифуновић, који је као играч и тренер највећег ривала "црно-белих" много пута играо против сутрашњег ривала, оценио је да је Партизанова екипа "јако искусна".

"Репрезентативци Миленко Тепић, Урош Трипковић и Новица Величковић имају више искуства него већина мојих изабраника, што је велика предност Партизана у предстојећем мечу", напоменуо је Трифуновић.

Према његовим речима, игру Партизана креирају "млади и талентовани кошаркаши који на сваком мечу показују велику снагу и улажу много енергије да би стигли до победе".

"Партизан је већ забележио две изузетно важне победе у Евролиги што показује колико је то опасан противник. Ипак, ми ћемо уцинити све да их добијемо и тако наставимо борбу за пласман међу 16 најбољих европских екипа", закључио је Трифуновић.

Репрезентативац Србије Бранко Цветковић, који се вратио у тим Паниониоса после повреде, изјавио је да Партизан до добрих резултата стиже "колективном игром и великом борбеношћу свих играча".

"Њихови резултати на почетку сезоне у Евролиги и регионалној НЛБ лиги су одлични. Ако желимо да добијемо Београђане, мораћемо да играмо слично као и они - агресивно и паметно", поручио је Цветковић.

Он је подсетио да Партизан има убедљиво најмлађи тим у Евролиги и додао да ће за победу бити потребно исконтролисати скок и контранападе "црно-белих".

Утакмица између Паниониоса и Партизана игра се у Атини 13. новембра у 19.45 часова.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво