Радоњић: Овде се живи за дерби и од дербија

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да је добро познато шта носе утакмице против Партизана и да његови кошаркаши имају "јасан циљ" да победе "вечитог" ривала.

"Добро се зна шта носе утакмице између Звезде и Партизана. Утакмица има резултатски значај, без обзира на то што је друго коло. Имамо јасан циљ да победимо Партизан, надам се да ће се то и десити", рекао је Радоњић на конференцији за новинаре.

Звезда ће у уторак од 20.00 у хали "Александар Николић" као домаћин играти против Партизана у другом колу Суперлиге Србије.

Радоњић је навео да је излишно говорити о мотиву пред дуел са Партизаном и додао да ће приступ утакмици бити такмичарски максималан.

"Овде се живи за дерби и од дербија. Јасно је зашто је то тако и зашто ће увек да буде тако, без обзира на све утакмице које се играју мимо тих дуела. Поставља се питање да ли уопште има фаворита. Много пута се дешавало да победи екипа која има мање шансе по тим параметрима", казао је Радоњић.

Он је рекао да се у дербију заборавља све што је било током сезоне, победе, порази и форма, а обе екипе ће у утакмицу ући са жељом да извуку максимум и савладају највећег ривала.

Радоњић и даље неће моћи да рачуна на Стефана Јовића, који је "наставио са планираним радом" после прегледа у Минхену.

"Надам се да ће после Партизана почети да тренира са екипом, што би било добро", рекао је Радоњић.

Бранко Лазић ће бити у тиму, пошто је пропустио дуел у првом колу првенства против Спартака у Суботици.

"Лазић има одређених проблема, али не онаквих како се то представило. Он ће због потрошње добити простора у једном тренутку. Најважније нам је да спремни дочекамо завршницу Суперлиге", рекао је тренер Звезде.

Он је рекао да екипа доживела "енормну потрошњу" у периоду плеј-офа Јадранске лиге, током ког је упоредо играна и Евролига.

Радоњић је казао да неће унапред да размишља о расподели минута, већ ће "кроз утакмице радити оно за шта сматра да је најбоље за тим".

Улазница предстојећи за "вечити" дерби неће бити пуштене у слободну продају.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво