Кливленд почистио Индијану

Кошаркаши Кливленд кавалирса победили су екипу Индијане пејсерса са 106:102 и са 4:0 у укупном скору, пласирали се у полуфинале плеј-офа источне конференције НБА лиге.

Најефикаснији у победи гостију био је Леброн Џејмс са 33 поена, девет скокова и по четири асистенције и украдене лопте.

Помоћ је имао у Кајри Ирвингу који је постигао 28 поена.

Најрасположенији у четвртом поразу Индијане у серији били су Стивенсон са 22, Тарнер са 20 као и Тиг са 15 поена и десет асистенција. 

Звезда екипе Пол Џорџ, није имао најбоље вече јер је постигао 15 поена шутирајући пет од 21 из игре. 

Индијана је знала да нема шта да изгуби у овом мечу и тако су у њега и ушли. Уз помоћ навијача били су енергичнији и свежији на почетку меча, што је резултовало вођством.

Крајем прве и почетком друге четвртине, екипа Кливленда је додала гас и у постави у којој су играли Леброн Џејмс и 4 резервисте са клупе, успела да изједначи и поведе са шест поена пред одлазак на одмор.

И трећа деоница припала је актуелном прваку НБА лиге, предвођени Џејмсом и Ирвингом, који је постигао 16 поена у том периоду игре, Кливленд је пред последњу деоницу имао предност од 12 поена.

У четвртој четвртини, екипа Индијане је дала и задњи атом снаге како би сустигла Кавсе.

На крилима Тига и Џорџа, али и одличне подршке са трибина, Пејсерси су успели да смање дефицит, а потом и поведу са 102:100.

На сцену у последњем минуту утакмице је ступио Леброн Џејмс који је прво постигао тројку за вођство а потом и украо Џорџу лопту.

Кливленд је потом мирно изводио слободна бацања и успео да дође до нове победе над Индијаном. 

Екипа из Охаја је тако "почистила" Пејсерсе у првој рунди плеј-офа са 4:0.

Индијани је то први пораз тим резултатом у историји франшизе.

Кливленд ће се у полуфиналу источне конференције НБА лиге састати са победником серије Торонто - Милвоки. Резултат је нерешен са 2:2 у тој серији. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво