Партизан у финишу сломио Вршац

Кошаркаши Партизана су победом почели такмичење у Суперлиги Србије, пошто су у Београду победили Вршац са 86:76, у мечу у коме су губили скоро све време.

Победнике је предводио Стефан Бирчевић са 15 поена и шест скокова.

Вања Маринковић је додао 12 поена, Михајло Андрић 11, а Вилијам Хечер и Адин Врабац по 10.

Најефикаснији у Вршцу био је Стефан Фундић са 17 поена и шест скокова. Коча Јововић је додао 13, а Мирко Ђерић 12 поена. 

Вршац је повео одмах на почетку и контролисао меч и резултат.

Партизан пре свега није имао решење за Стефана Фундића. Црно-бели су у првој четвртини водили у два наврата, али само накратко. 

Гости су у првом полувремену имали и двоцифрену разлику, али су на одмор отишли са шест поена предности, са 41:35.

Предност Вршца је у трећој четвртини износила и 13 поена, после тројке Мирка Ђерића – 48:35.

Партизан је дуго покушавао да уђе у ритам, а успео је када је заиграо Стефан Пот и када се распуцао Стефан Бирчевић.

Имао је Партизан неколико прилика да стекне вођство, али је то успео тек после пенала Бирчевића, 75:74.

После тога је Бранислав Ратковица дао једно бацање, а онда је домаћин имао успешне одбране, да би после две везане тројке Михајла Андрића дошао до осам поена предности, 82:74, два минута пре краја, чиме је дефинитивно преломљен меч.

Тренер Партизана Александар Џикић оценио је да су кошаркаши Вршца били "доста добар" ривал, тако да је његов тим у другом полувремену морао да игра на резултат.

"Честитам мојим играчима на победи, а играчима Вршца на наступу, намучили су нас добро. Практично свих 40 минута су били доста добар ривал. Пробао сам у почетку да поделим минутажу, што се одразило на резултат, али смо у другом полувремену играли на резултат", рекао је Џикић.

Вечерас је после више од два месеца паузе због повреде ока заиграо и Кенан Карахоџић, а на молбу новинара прокоментарисао је и игру Џамонта Гордона.

"Сваки минут на терену њему заиста значи. Треба бити храбар, па изаћи на терен тако. Од Гордона очекујемо више", рекао је Џикић. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво