Вујошевића не брине Паниониос

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевића рекао је новинарима да га више брине тешка ситуација око клуба него утакмица са Паниониосом у Атини у четвртом колу Д групе Евролиге.

Партизану је био поремећен ритам тренинга јер су тројица играча морала да отпутују ван земље да би добили нове путне исправе, али је Вујошевић истакао да је највећи проблем блокиран рачун клуба због потраживања Марфин банке.

"Црно-бели" су пре четири године узели од те банке 1,9 милоина евра кредита, али уз велике каматне стопе од 17 одсто годишње.  "То су све несрећне околности које су нас мало деконцентрисале пред важну серију утакмица (Панионос, Црвена звезда, Олимпија и ЦСКА). Зато морам да поставим питање да ли је спорт друштвено корисна активност и да ли наши резултати икоме нешто значе", рекао је Вујошевић на конференцији за новинаре у Београду.

"Жао ми је што пред оваку важну утакмицу морам да причам о овим стварима, али тренутак је критичан", додао је тренер Партизана.  Он је новинарима казао да није спорно да клуб жели да врати основицу банци, али је оценио да је камата "дивља". "Свако ко је узео нешто, то треба и да врати, али ми можемо да се договоримо око неке рекламе или слично. Они, међутим, не желе договор", објаснио је Вујошевић.

Стратег Партизана је рекао да ниједан клуб не би пристао да само у новцу врати дуг и додао да је једино решење репрограмирање.  "Ако желе само новац, неће га добити, јер нико није луд да плаћа толику камату. Наравно, оно што се узело мора да се врати, али репрограмирање кредита апсолутно мора да се спроведе", навео је Вујошевић.

Тренер Партизана додао је да Партизан није једини спортски клуб који је од Марфин банке узео кредит, већ је то урадио и "један велики фудбалски клуб".  Говорећи о утакмици са грчком екипом, Вујошевић је рекао да познаје Паниониос, који је изузетнио "агресиван и ангажован" тим.  "Покушаћемо да одиграмо најбоље што можемо, без обзира на околности. Верујем у победу, али спектар очекивања навијача мора да буде велики, јер је сваки резултат могућ. Објективно, они су фаворити на свом терену", казао је Вујошевић.

Партизан у Атину путују у среду ујутро, а утакмица се игра у четвртак у 19.45 по средњеевропском времену.  "Црно-бели" су у досадашњем току Евролиге забележили две победе и један пораз и заузимају друго место у Д групи.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво