Пековић проглашен за најкориснијег играча плеј-офа

Центар београдског Партизана и репрезентативац Црне Горе Никола Пековић проглашен је данас у просторијама Кошаркашког савеза Србије (КСС) за најкориснијег играча плеј-офа домаћег првенства.

Пековић, који је у летњем прелазном року прешао у редове грчког шампиона Панатинаикоса, имао је у утакмицама завршног дела српског шампината просечан индекс корисности 25, што је било довољно за челну позицију.

Идентично признање у суперлигашкој конкуренцији добио је првотимац чачанског Борца Никола Илић са просечним индексом 20. Илић је, уједно, и најбољи скакач домаћег шампионата са 113 скокова.

Најуспешнији асистент Суперлиге је амерички плејмејкер Омар Кук из Црене звезде, који је забележио 96 асистенција, док су звање најбољег одбрамбеног играча поделили Зоран Ерцег из ФМП-а и Горан Бајић из новосадске Војводине. Са постигнутих 257 поена Ерцег је најбољи стрелац српске Суперлиге.

За тренера године проглашен је шеф стручног штаба црно-белих Душко Вујошевић. Он је са трофејним клубом ове сезоне, поред седме узастопне титуле националног првака, освојио и завршни турнир регионалне НЛБ лиге у Љубљани и Куп Радивоја Кораћа.

У првој петорци лиге, поред поменутих Кука, Илића и Пековића, нашли су се и бек Војводине Милош Бојовић и крилни играч Хемофарма Американац Рол Маршал.

Награде лауреатима уручио је комесар лиге Тихомир Бубало који је напоменуо да је "изузетно задовољан протеклом сезоном."

"Иза себе имамо јако узбудљиво такмичење, а посебно нам је драго што је све протекло без иједног инцидента", рекао је Бубало и додао да "понашање свих актера, а нарочито навијача заслужује похвале".

Бубало је подсетио да су се током протекле сезоне у пуној мери афирмисали млади таленти, освајачи бројних медаља за нашу репрезентацију у млађим категоријама и најавио да ће припреме за организацију новог државног

шампионата "почети одмах".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи