Радоњић пред Уникс: Пад је евидентан и последица је умора, али нема панике

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да је тежак распоред главни узрок проблема његових кошаркаша, али да ће екипа учинити све да победи Уникс у наредној утакмици у оквиру 29. кола Евролиге. Јовић обновио повреду леђа и поново је ван строја.

"Да је распоред био другачији, наш учинак би био бољи. Немогуће је имати очекивања да сваке секунде будемо као што смо били, то је немогуће. Од 19. јануара нисмо у саставу који може највише. Понекад је био комплетан, али то није била та спремност. Колико је то утакмица, путовања, психолошке потрошње? Па и ако промашимо неки шут, није за критику, а ни за панику", рекао је Радоњић на конференцији за новинаре.

Звезда ће у петак дочекати Уникс у претпоследњем колу Евролиге, у ком ће имати прилику да се пласира или олакша пут у четвртфинале.

Радоњић је поновио да је веома поносан на резултате у Евролиги, без обзира на то шта се догоди у наставку.

"Веома сам поносан на све што смо направили ове сезоне у Евролиги. Има пуно разлога за то", истакао је Радоњић.

Он је навео да Звезда жели да победи Уникс без обзира на то што директан ривал за четвртфинале Дарушафака своју утакмицу 29. кола игра дан раније.

"Без обзира на исход, жеља је и максимална мотивација да савладамо Уникс. За то је потребно да играмо добро, не само одбрану већ да будемо бољи и у нападачком смислу од прошлих мечева и са нашим навијачима задовољни завршимо домаћинство у регуларном делу Евролиге", казао је тренер црвено-белих.

Звезда ће бити ослабљена неиграњем Стефана Јовића, који је обновио повреду леђа на утакмици против Будућности у полуфиналу Јадранске лиге.

"Јовић је почео са радом, али је током меча опет осетио проблем са леђима, тако да у другом полувремену није могао ни да игра. Сутрадан малтене није могао да хода", рекао је Радоњић и додао да проблема са температуром има и Милко Бјелица, док су сви остали "здрави и спремни".

Радоњић је рекао да је Јовић имао проблема и када је прелазио у Звезду и да ће се покушати да се пронађе решење како би заиграо у наставку сезоне.

"Покушаћемо да нађемо начин да га добијемо, макар за нешто до краја сезоне. Највише бих волео да је на нивоу на којем је био, да буде са нама и помогне нам. Али, ако не буде могао, идемо, играмо без њега. Највише бих желео да он у уторак буде у тиму. И он то хоће, али ако буде могао. Ако може да, ако не може, неће бити", рекао је Радоњић.

Звезда је у послење три утакмице имала проблема са реализацијом, а ни у једној после 40 минута није дала више од 60 поена, за шта је Радоњић окривио тежак распоред.

"Такав распоред нема нико осим нас. Не бих могао да кажем да је то било шта осим претешког распореда. Јасно је да проценти нису добри, али треба узети у обзир објективне околности. Наравно, покушаћемо да то изгледа боље. Али, имамо период у ком не можемо да се довољно одморимо и припремимо. Морамо да радимо у распореду који имамо најбоље могуће. Бићемо бољи, али је потрошња огромна", рекао је он.

Радоњић је за Уникс рекао да је то екипа која има квалитет, који је показала у многим ситуацијама досада током евролигашке сезоне.

"Уникс је на позицији на којој јесте, али има велики индивидуални квалитет. Тим са Китом Ленгфордом и осталим квалитетним и искусним играчима може да буде незгодан за сваког, без обзира на место играња утакмице. Комплетни могу да играју на нивоу који указује на то да ће бити добар, добар меч", рекао је Радоњић.

Утакмица ће се играти у петак од 19.00 у Београдској арени.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво