Читај ми!

Дарушафака се провукла, одлука у Истанбулу

Кошаркаши Дарушафаке после продужетка савладали су Бамберг са 99:97, тако да ће последњи учесник Топ 8 фазе бити одлучен у окршају између Дарушафаке и Црвене звезде у последњем колу у Истанбулу.

Сјајан меч одиграли су Бамберг и Дарушафака. Домаћин је имао своју шансу у регуларном току меча, пропустио ју је. Дарушафака је у продужетку била концентрисанија и на крају дошла до важне победе која је оставља у трци за Топ 8 фазу такмичења. 

Шампион Србије и Јадрана у петак игра против Уникса меч који не може да му донесе директан пласман у наредну фазу. Без обзира на то да ли Звезда у петак буде победила или изгубила, ако Дарушафака победи у последњем колу, ићи ће даље због бољег учинка у међусобним сусретима (у случају да оба тима буду имала исти број победа).

Бамберг је добро играо у првом полувремену, а 58 секунди пре краја имао је пет поена предности, али је онда Вил Клајбурн погодио оба пенала, да би Лук Харангоди 24 секунде пре краја постигао тројку за изједначење – 84:84.

Домаћи тим је имао цео напад. Даријус Милер је дуго држао лопту, а онда је шутирао са врха рекета за победу, али је промашио, тако да је меч отишао у продужетак.

Екипе су се у додатних пет минута смењивале у вођству, а кључни тренутак се десио у последњем минуту. Клајбурн је прво погодио оба пенала, а онда је после добре одбране дао кош за вођство свог тима од три поена – 97:94, 54 секунде пре краја.

Бамберг је покушао да у преосталом времену преокрене резулат, али није успео.

Олимпијакос је као гост изгубио од Ефеса са 77:69, што му је био трећи пораз у последње четири утакмице, али без резултатског значаја, пошто ће атински тим са трећег места ући у плеј-оф. Ефес је овом победом потврдио пласман у четвртфинале.

Барселона је победила Макаби са 76:71 у мечу који није имао резултатски значај.

Распоред у борби за последње место у плеј-офу Евролиге:

Бамберг – Дарушафака 97:99

Петак, 19.00, Црвена звезда – Уникс

Петак, 7. април, 19.00, Дарушафака – Црвена звезда

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара