Џикић: Биће тврдо, Мршић: Као да је 0:0

Тренер Партизана Александар Џикић рекао је да очекује "тврду" утакмицу у суботу против Цедевите, у реванш мечу полуфинала плеј-офа Јадранске лиге, упркос проблемима са повредама.

"Очекујемо тврду утакмицу, каква и треба да буде у полуфиналу АБА лиге. Надам се да ће дворана да буде пуна. Имаћемо подршку наших навијача и надам се да ћемо изборити резултат. Има ситних проблема са повредама, као и увек, али не бих да причам више о томе", рекао је Џикић новинарима у Београду.

Цедевита је у првој утакмици победила резултатом 83:76 и тако повела са 1:0 у серији која се игра на две победе.

"Генерално, првих пар дана смо се скупљали. Најбоље тренирају они који не играју, али то је тако. Као и за прошлу утакмицу, Урош Луковић је под знаком питања. Он је и прошлу утакмицу почео, иако сам ја у Загребу рекао да не знамо да ли ће играти. Пробао је и није 'преживео' тај старт. Видећемо да ли ће се опоравити", рекао је Џикић.

Партизан је у првом полувремену прве утакмице губио са двоцифреном разликом, у другом је стигао предност и имао је прилику да преокрене резултат, али је није искористио.

Џикић се није сложио са констатацијом новинара да приступ није био добар у првом полувремену.

"Не ради се о приступу. Ради се делимично о концентрацији и о томе да смо промашили отворене шутеве. Мислим да није било, за овај ниво кошарке, неких других уједначености. Не мењају се ствари у три дана. Нико не научи да игра или не игра кошару или води свој тим у три дана. Реално, ми смо направили те отворене шутеве и играчи који спадају у наше најбоље шутере су промашили. Ја ништа више од њих не тражим. Моје мишљење о другом полувремену јесте да смо само погодили у другом полувремену, исекли ту њихову предност", рекао је Џикић.

Тренер Партизана је после прве утакмице рекао да ће се екипа вратити у Загреб на мајсторицу.

"Најава мајсторице је просто моја вера у то да радимо онако како најбоље знамо. Мислим да је у односу на целу сезону можда за оба тима најисправније да се у трећој утакмици одлучи о финалисти АБА лиге. Ми смо ове године реално дуго били на другој позицији и на крају смо то сами упрскали и то је то. Надам се да ћемо играти боље и концентрисаније у суботу", рекао је Џикић.

Тренер кошаркаша Цедевите Вељко Мршић истакао је да екипа путује у Београд, као да нема предност из првог меча против Партизана, али са жељом да баш у гостима обезбеди пласман у финале плеј-офа АБА лиге.

"Ово нам је четврти меч против Партизана ове сезоне, очекујемо тврду и тешку утакмицу. Партизан ће ући максимално ангажовано, али и ми морамо одговорити исто. Не смемо да размишљамо о томе да имамо 1:0 и да нам то буде у подсвести, јер може да буде прва грешка. Идемо као да је 0:0, као да је то једна једина утакмица. Знамо их добро и идемо на победу", рекао је Мршић.

Према његовим речима, за сутрашњи меч биће спремни Марко Араповић и Марко Томас.

"Опоравио се Араповић, а Томас је, као и саиграч, пропустио последњу утакмицу са Џолијем у понедељак. Очекујем да буду спремни, надам се да неће бити промена до меча", додао је Мршић.

Друга утакмица полуфинала АБА лиге између Партизана и Цедевите игра се у суботу од 20 сати у хали "Александар Николић".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво