Пораз Звезде у Барселони, захуктава се борба за четвртфинале

Кошаркаши Црвене звезде изгубили су у гостима од Барселоне са 54:67 (18:17, 11:15, 14:20, 11:15), у утакмици 28. кола Евролиге. Црвено-бели су после 13. пораза од почетка сезоне на осмом месту на табели, односно, имају тријумф више од Дарушафаке, па ће се у преостала два кола борити за пласман у Топ 8.

Нико од играча Звезде на вечерашњем мечу није имао двоцифрени учинак, а најефикаснији су били Нејт Волтерс, Лука Митровић и Чарлс Џенкинс, са по осам поена. Барселону је до победе водио Стратос Перпероглу са 17 поена, док је Петери Капонен додао 13.

Изабраници Дејана Радоњића добро су се држали у првом полувремену, на крају прве деонице имали су минималну предност, а на велики одмор се отишло са плус три за Барселону.

Кошаркаши Барселоне су сјајно почели трећу деоницу, погађали су за три поена, па су после четити минута игре стигли до двоцифрене предности.

Звезда се није предавала, па је на четири минута пре краја меча спустила разлику на шест поена, али је Копонен убрзо потом погодио тројку и дефинитивно преломио меч.

Звезда у наредном колу дочекује Уникс, док Барселона на свом терену игра против Макабија.

22.43 – Крај меча, победа Барселоне над Црвеном звездом 67:54. Јунак победе Барселоне био је Стратос Перпероглу, који је постигао 17 поена. У Црвеној звезди ниједан играч није био двоцифрен. Волтерс, Митровић и Џенкинс постигли су по осам поена. 

22:21 – Крај треће четвртине, домаћин и даље у вођству – 52:43. Барселона је ову деоницу добила са 20:14. Звезда од почетка меча не успева да нађе прави ритам, док се игра домаћина ослања пре свега на шут за три поена.

22.01 – Настављен меч у "Блауграни", поенима Стратоса Перпероглуа Барселона стиже до вођства од 34:29.

21.45 – Полувреме на мечу, Барселона води против Црвене звезде 32:29. Барселона је до те предности дошла пре свега бољим шутем за три поена (пет од 12), док црвено-бели имају скромних 3 од петнаест. Најефикаснији у редовима Звезде су Волтерс са седам и Митровић са шест поена. Госте предводи Копонен са седам поена, док је Везенков постигао шест.  

21.22 – Крај прве деонице, минимална предност Црвене звезде од 18:17. Барселона је боље отворила меч, али су црвено-бели кошевима Волтерса у самој завршници успели да дођу до мале предности.

21.00 – Почео меч у Барселони. Стартна петорка за црвено-беле: Кузмић, Митровић, Дангубић, Џенкинс и Јовић. Барселона у саставу Муса, Рајс, Везенков, Олесон и Перпероглу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво