Читај ми!

Јокић се поигравао са шампионима

Српски репрезентативац Никола Јокић поново је пружио одличну партију у НБА лиги, овога пута против актуелног шампиона Кливленд кавалирса. Јокић је за 28 минута у игри забележио 16 поена, десет ухваћених лопти и седам асистенција у победи Денвера од 126:113.

Јокићу су само три асистенције недостајале за нови трипл-дабл.

Тренер Малоун је Јокића на паркету држао "само" 28 минута због убедљивог вођства које је његов тим имао током већег дела утакмице.

Денвер је повео крајем прве четвртине и од тог тренутка није испуштао предност, која је у неколико наврата износила и 20 поена.

Нагетсе је красила тимска игра, па су са двоцифреним учинком меч завршила чак седорица играча.

Херис је постигао 21, Бартон поен мање, Чендлер је додао 18, Фарид и Јокић 17 а Мари 15 поена.

Кливленд је након много времена поново био у комплетном саставу, али им то није помогло против расположених Нагетса.

Нагетси су највише поена давали из рекета, а публика у Пепси центру посебно је била одушевљена кад је Јокић постигао поене у кључном нападу у трећој четвртини баш преко Џејмса, који га је константно фаулирао. И тренер и саиграчи су после утакмице истакли Јокићев допринос победи.

"Никола неће да устукне ни пред ким, а мислим да се то видело код нашег тима уопште, без обзира на то да ли играмо против Голден стејта, Кливленда, Бостона, кога год. Нећемо да устукнемо", рекао је тренер Денвера Мајкл Мелоун после меча.

Јокић је кош преко Џејмса постигао на крају серије од 15:3, којом је његов тим дошао до 16 поена предности – 99:83, када је и преломљен меч. Мелоун је оценио да је тај тренутак био преломни у зачетку младе каријере српског интернационалца.

"Леброн ће остати упамћен као један од најбољих играча који су икада играли ову игру. То је била као борба тешкаша, а Никола га је терао на повлачење до краја. Мислим да је публика била одушевљена и славила јер је то био тренутак који је издвојио Николу. Сигуран сам да ће он то показивати својим унуцима после много година", рекао је Мелоун.

Јокић, међутим, томе није придавао велики значај.

"Само сам хтео да дам кош. Нисам размишљао о томе да је то он или ко год. Само сам хтео да постигнем кош. То је то", рекао је Јокић.

И легендарни Леброн Џејмс је после утакмице мирно признао да је Денвер био бољи.

"Одиграли су изузетну утакмицу. Мислим да физички нисмо били на нивоу да бисмо одговорили на њихове добре кретње и проток лопте. Прилично добро су нас победили", истакао је Џејмс.

Најефикаснији у редовима Кливленда били су Ирвинг са 33, Вилијамс са 19 и Џејмс са 18 постигнутих поена.

Денвер је забележио јако битну победу у трци за осмо место које води у доигравање и сада имају скор од 34 победе и 37 пораза.

Кливленд је задржао лидерску позицију Источне конференције са скором од 46 победа и 24 пораза.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво