Принтезис у последњим секундама срушио Звезду

Кошаркаши Олимпијакоса савладали су поготком Принтезиса у последњој секунди Црвену звезду са 66:64, у 27. колу Евролиге.

Најефикаснији у победничкој екипи Олимпијакоса били су Папаниколау са 17 постигнутих поена, Аграванис са 16 и јунак утакмице Јоргос Принтезис са 15 поена.

Најрасположенији у редовима београдских црвено-белих били су Марко Гудурић са 14 поена и Чарлс Џенкинс са 13.

Београдском клубу је прво полувреме било најгоре ове сезоне, а у том делу утакмице је постигао само 17 поена.

Међутим, добра игра у другом полувремену је ипак довела до преокрета и предности од осам бодова, али се Олимпијакос изборио за продужетак и победио. 

Звезду је на почетку "држао" Џенкинс, али је добар шут Олимпијакоса спречио да парира грчком клубу, па су гости водили са осам поена разлике.

Црвено-бели су у другој деоници играли још горе у нападу, што је Олимпијакос потпуно искористио и константно повећавао предност.

Домаћи кошаркаши су у првом полувремену промашили свих пет шутева за три поена и имали чак 11 изгубљених лопти.

Џенкинс је био једини расположен у Звезди, која је захваљујући њему успела да смањи на девет поена заостатка (17:26), али ништа више од тога.

Ерик Грин је пред паузу погодио оба слободна бацања, а Папаниколау је положио у последњој секунди за 13 поена предности Олимпијакоса на полувремену (30:17).

Волтерс је "повукао" Звезду на почетку другог полувремена. Амерички плејмејкер је у два напада везао полагање и тројку, којом су црвено-бели пришли на само четири поена заостатка (32:28).

Ипак, Олимпијакос није дозволио преокрет, па је серијом од 7:0, од чега је пет поена Папаниколауа, поново стекао завидну предност од 11 поена (39:28).

Звезда се није предавала, а борбена игра јој се исплатила у финишу треће четвртине, када је направљена серија од 11:0, за прво вођство на утакмици.

После добрих одбрана, тројке су редом погађали Марко Гудурић, Марко Симоновић и Немања Дангубић, а у послењем нападу је после продора кош дао Симоновић за предност Звезде од 43:42.

Звезда је на почетку последње деонице играла још енергичније, поготово у одбрани, па је Олимпијакос прве поене у тој четвртини постигао тек после пет и по минута, тројком Димитриса Аграваниса. Џенкинс је ипак већ у следећем нападу вратио тројку и осам поена предности (53:45).

Аграванис није дозволио да Звезда задржи предност. Он је постигао 11 узастопних поена, две тројке, двојку и три слободна бацања за изједначење (53:53).

Џенкинс је двојком вратио предност Звезде, Олимпијакос је изједначио, а потом је Гудурић погодио тројку, али су гости и то анулирали преко Принтезиса. Црвено-бели нису потом искористили напад, а Вангелис Манцарис је промашио шут за победу Олимпијакоса, па је игран продужетак.

Продужетак је био неизвестан, а 20 секунди пре краја, код резултата 64:64, судије су дуго разматрале да ли је лопта која је изашла у аут за Звезду или за Олимпијакос. Лопту су након одлуке словеначког судије Јавора добили гости, Принтезис је постигао кош три секунде пре краја за вођство грчког клуба. Џенкинс је потом промашио шут са пола терена.

Утакмица је играна у пуној Арени. Пред њен почетак са разгласа је пуштена музика из филма "Национална класа", као омаж преминулом глумцу Драгану Николићу. 

Црвено-бели су тренутно осми на табели Евролиге, са скором од 15 победа и 12 пораза, односно, имају две победе више од Дарушафаке.

Олимпијакос је трећи са 19 тријумфа и осам пораза.

Звезда у наредном колу, у петак, гостује код Барселоне, док Олимпијакос дочекује Реал Мадрид. 

Ток меча:

21.00 – Крај меча, 66:64 за Олимпијакос. Принтезис је кошем у последњим секундама меча донео победу Олимпијакосу. 

20.40 – Завршен је регуларни део сусрета, резултат је 58:58 па ће се играти продужетак. Имала је звезда три поена предности тридесетак секунди пре краја меча али је Олимпијакос тројком изједначио. 

20.17 – Почела је последња четвртина.

20.15 – Завршена је трећа деоница. Звезда води 43:42. Имао је Олимпијакос предност од 12 поена у једном моменту, али је Звезда фантастичном серијом од 11-0 завршила трећу четвртину са минималном предношћу.

19.53 – Почело је друго полувреме.

19.38 – Завршено је прво полувреме резултатом 30:17 за Олимпијакос. Првих 20 минута обележиле су јако чврсте одбране обе екипе па отуда и овако мали број поена. Олимпијакос је током читавог полувремена контролисао утакмицу, одржавао и повећавао предност. Звезда има проблема у шуту за три поена јер из пет покушаја нису погодили ни једну тројку, као и у организацији напада где се примећује одсуство Стефана Јовића. 

19.17 – Почела је друга четвртина.

19.15 – Завршена је прва четвртина резултатом 17:9 за Олимпијакос. Гости су много боље и мирније отворили меч, предност су стекли чврстом одбраном и расположеним шутем за три поена.

19.00 – Песмом навијача и домаће и гостујуће екипе почео је меч у препуној Арени.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара