Шокантан пораз Фенера од Макабија, Ефес држи корак

Кошаркаши Макабија славили су у Истанбулу победу над Фенербахчеом резултатом 81:79, док је Ефес савладао Жалгирис са 76:68, у оквиру 27. кола Евролиге.

Победу израелском тиму донео је Силвен Ладесберг кошем у последњој секунди утакмице.

Прошлогодишњи финалиста Фенербахче контролисао је темпо и водио већим делом утакмице.

Макаби се пожртвованом игром вратио у меч и чак у неколико наврата повео.

Фенер је имао напад за победу, али је Диксон изгубио лопту која је дошла до Ландесберга, који је погодио из тешке ситуацију, уз доста "помоћи" обруча.

Најефикаснији у редовима Макабија у "изненађујућој" победи био је јунак утакмице Ландесберг, са 22 постигнута поена, а помогли су му Симсон, са 14, и Александер, са 13 постигнутих поена.

Код домаћина су најрасположенији били Махматоглу, са 15 поена, и Јудо са 13.

Српски репрезентативац Никола Калинић постигао је шест поена на мечу.

Фенербахче је четврти, са 17 победа из 27 одиграних мечева, док је Макаби на 12. месту, са скором од десет победа и 17 пораза.

У наредном колу Фенербахче игра против градског ривала Ефеса, док Макаби дочекује Жалгирис. 

Екипа Анадолу Ефеса савладала је у гостима Жалгирис резултатом 76:68.

Турска екипа је у узбудљивој утакмици тек у финишу сломила отпор Жалгириса, а човек одлуке био је Тајлер Ханикат, који је у финишу подигао свој тим и битним потезима, како у одбрани тако и у нападу, повукао тим ка тријумфу.

До битне победе у борби за четвртфинале Ефес је предводио Џејсон Гренџер са 25 постигнутих поена, а помогли су му Браун са 13, Пол са 12 и Данстон са 10 постигнутих поена.

Код домаће екипе једини двоцифрени био је Лекавичијус са 11 поена, а по девет су додали Јанкунас и Милакнис.

Ефес се налази на осмој позицији, која води у даљи ток такмичења, са 15 остварених победа у 27 одиграних мечева, док је Жалгирис поразом знатно умањио своје шансе за четвртфинале, јер се налази на десетом месту на табели, са 12 победа и 15 пораза. 

У наредном колу Ефес дочекује Фенербахче, док је Жалгирис гост Макабија. 

Кошаркаши Панатинаикоса победили су у Атини Армани са 74:61 (21:15, 17:10, 19:15, 17:21) у 27. колу Евролиге и тако дошли на корак од пласмана у Топ 8.

Панатинаикос су до тријумфа предводили Ник Калатес и Мајк  Џејмс са по 13 поена, док је Никос Папас додао десет.

У екипи Арманија истакао се Авуду Абас са 15 поена, док је Милан Мачван постигао 12, уз седам скокова, а Миросалв Радуљица је постигао седам поена, а имао је и шест скокова и једну асистенцију.

ПАО се овом победом изједначио на петом месту Евролиге са Басконијом. Обе екипе сада имају 16 победа и 11 пораза, док је Армани, последњи, 16. са седам тријумфа из 27 утакмица.

Кошаркаши Басконије победили су у гостима Бамберг са 96:71 (31:11, 23:26, 21:16, 22:18).

Басконија је веома добро ушла у меч, серијом на почетку су рано стигли до двоцифрене предности који ни једног тренутка нису испуштали. Шпански тим је у истом ритму играо и у наставку и тако дошао до веома битне победе у борби за пласман у Топ 8 Евролиге.

Шпански тим је до тријумфа предводио Торнике Шенгелија са "дабл-дабл" учинком од 16 поена и 12 скокова, а уз то је имао и две асистенције, док су Шејн Ларкин и Чејс Бадингер додали по 17.

У екипи Бамберга, који је и пре ове утакмице остао без шанси да се пласира у Топ 8, истакао се Џерел Мекник са 17 поена, док је Лука Штајгер додао 12.

Басконија је на петом месту Евролиге са 16 победа и 11 пораза, док је Бамберг 14. са девет тријумфа и 18 пораза.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво