Читај ми!

Шутерска ревија и невероватни Дејмијан Лилард

Протеклу ноћ у НБА лиги сјајном игром обележили су шутери. У последњем дуелу кола између ЛА лејкерса и Кливленда, Кајри Ирвинг и Расел приредили су право надметање у прецизности. Победу је однео Ирвинг са 46 наспрам 40 поена, доневши гостујућем Кливленду победу – 125:120. Ипак, најефикаснији играч вечери био је Дејмијан Лилард, који је са чак 49 поена предводио Портланд у победи на гостовању у Мајамију са 115:104.

Последњи меч између Лејкерса и Кливленда био је и најдраматичнији, јер се равноправна борба водила до последње четвртине када су гости успели да стекну минималну предност и задрже је до коначне победе – 125:120.

Меч је обиловао сјајним потезима и прецизним шутевима на обе стране, а Кајри Ирвинг и Деанђело Расел као да су се надметали у прецизности.

На крају је Ирвинг однео победу са 46 поена, три асистенције и два скока, а пратио га је легендарни Леброн Џејмс са "само" 34 поена.

Раселу је остала слаба утеха да је са 40 поена био други на листи стрелаца и најефикаснији у тиму домаћина.

Слична ситуација у динамици игре виђена је нешто раније у дуелу Мајамија и Портланда, али су гости у овом мечу били неупоредиво убедљивији, победили су са 115:104.

Вероватно и зато што их је предводио Дејмијан Лилард, коме нико није могао да се адекватно супротстави па је убацио чак 49 поена уз пет асистенција.

Имао је већи учинак од тројице израча Мајамија, Вајтсад и Драгић убацили су по 17, а Тајлер Џонсон 14 поена, које је предводио Џо Џонсон са 24, али их је на другој страни неутралисао Јусуф Нуркић са 21 поеном.

Детроит је на домаћем паркету био бољи од Финикса – 112.95 , а наш Бобан Марјановић је у игри провео само минут и 46 секунди, али је успео да постигне четири поена уз једну асистенцију.

Калдвел Пуоп је имао најефикаснији учинак од 23 поена, осам асистенција и три скока, а пратио га је Андре Драмонд и забележио 18 поена уз 18 скокова.

У Финиксу је најефикаснији био Улис са 17 поена за 43 минута проведена у игри.

Сан Антонио је без већих проблема савладао Сакраменто са 118:102, иако су гости добро почели утакмицу и чак водили у првој четвртини.

Тим победника је предводио Гасол са 22 поена, а одлично су га пратили Олдриџ са 18 и Паркер са 16 поена.

Минесота је без повређеног Немање Бјелице поражена у Њу Орлеансу са 123:109.

Минесота је добро почела утакмицу и чак повела у првом делу, али су домаћини успели да начине преокрет, потпуно преузму контролу и реше меч у своју корист.

Резултати утакмица:

Сан Антонио спарс – Сакраменто 118:102
ЛА лејкерс – Кливленд 120:125
Мајами – Портланд 104:115
Њу Орлеанс – Минеоста 123:109
Торонто – Индијана 116:91
Детроит – Финикс 112:95
Филаделфија – Бостон 105:99
Бруклин – Далас 104:111

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво