Драма у Њујорку, дабл-дабл Бјелице у победи

У протеклој НБА ноћи победе су већином славиле гостујуће екипе, а најнеизвеснији меч одигран је у Њујорку, где је Торонто победио са 92:91, поготком Демара Дерозана 1,9 секунди пре краја. Кошаркаши Минесоте победили су у гостима Сакраменто са 102:88 и тако му пришли на победу заостатка у трци за осмим местом Западне конференције, које води у плеј-оф.

Карл Ентони Таунс предводио је победнике са 29 поена и 17 скокова, док је Ендру Вигинс постигао 27 поена за Вулфсе.

Репрезентативац Србије Немања Бјелица имао је "дабл-дабл" учинак од 10 поена и 12 скокова, за 35 минута проведених у игри.

Коста Куфос постигао је 14 поена и 11 скокова за Сакраменто, док су Вили Коли-Стајн и Бен Маклемор додали по 14 поена. Кингси имају учинак од једне победе и два пораза од када су заменили Демаркуса Казинса.

Минесота сада има 24 победе, колико имају и Далас и Портланд, док Сакраменто има 25. Они сви јуре Денвер, који има 26 тријумфа и заузима осмо место на Западу.

Голден Стејт је у гостима победио Филаделфију са 119:108. Победничка екипа је предвођена повратником Кевином Дурентом, док је Стеф Кари имао најгоре шутерско вече у каријери.

Дурент се вратио после повреде и постигао 27 поена, док је Клеј Томпсон додао 21 поен, а Дрејмонд Грин 14 поена и 11 асистенција. То је све помогло да се надокнади учинак Карија, који је за три поена шутирао 11 пута, без иједног поготка. Његов претходни најгори шутерски учинак био је у новембру, када је против Лејкерса промашио 10 шутева. Он је меч завршио са 19 поена.

Филаделфија је поново играла без првог центра Џоела Ембида. Клуб је пре утакмице објавио да ће он одсуствовати до даљнег због проблема са коленом. Најефикаснији у тиму био је хрватски репрезентативац Дарио Шарић, са 21 поеном.

Кливленд је код куће победио Милвоки са 102:95, предвођен Леброном Џејмсом, који је пропустио прошли меч због упале грла. Он је у том мечу постигао 24 поена, док је Кајри Ирвинг додао 25 за Кавалирсе, који су тако задржали сигурну предност на првом месту Источне конференције.

Најефикаснији у Милвокију био је Малколм Брогдон са 20 поена, док је "ол-стар" Јанис Адетокунбо постигао само девет поена.

Најузбудљивији меч одигран је у Њујорку, где је Торонто победио са 92:91, поготком Демара Дерозана 1,9 секунди пре краја. Он је меч завршио са 37 поена. То је Репторсима била четврта узастопна победа. Тим је непосредно пре утакмице сазнао да ће његов први плејмејкер Кајл Лаури морати да иде на операцију зглоба руке, због чега би могао да одсуствује до краја сезоне.

Најефикаснији у Њујорку био је Кармело Ентони, са 24 поена. Никси су на полувремену водили са 17 разлике, али их је Торонто у другом полувремену оставио на само 38 поена.

Резултати утакмица:

Кливленд – Милвоки 102:95
Њујорк – Торонто 91:92
Филаделфија – Голден Стејт 108:119
Бостон – Атланта 98:114
Далас – Мајами 96:89
Хјустон – Индијана 108:117
Сакраменто – Минесота 88:102

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво