Читај ми!

Чанак: Честитке играчима на карактеру и жељи

Помоћни тренер Партизана Ненад Чанак похвалио је своје кошаркаше за приступ у вечерашњој утакмици и за победу над Задром у Јадранској лиги.

"Још једна изузетно стресна утакмица за нас. Овог пута, на нашу срећу, завршена је нашим тријумфом. Сама утакмица је била важна, јер на крају сезоне ће се заборавити ови проблеми с болешћу и повредама, остаће само резултати. Честитке играчима Партизана на карактеру и жељи, јер смо успели, иако нисмо могли добро да тренирамо", рекао је Чанак.

Партизан је победио са 87:86, а Задар је имао шут за победу у последњим секундама. Један од најбољих играча у победи био је Урош Луковић.

"Није тренерски манир да се хвале играчи ван свлачионице. Не сматрам се још тренером, ја сам овде да учим занат и морам да одам признање Урошу Луковићу, који је, уз све проблеме које има, данас испратио особу која му значи на неко боље место. Он је на утакмицу дошао директно са сахране и одиграо феноменално. Ја то морам да нагласим", рекао је Чанак.

Он је казао да су његови играчи грешили у завршници и да је зато Задар успео да се врати, али је истакао да је, свеукупно гледано, његов тим заслужио да победи.

Партизан је вечерас играо у изузетно скраћеној ротацији, пошто због болести нису играли Вилијам Хечер, Вања Маринковић и Милош Копривица. Џамонт Гордон је био у саставу, али није улазио у игру због повреде. Бранислав Ратковица има температуру, а Новица Величковић проблем с коленом. Кенану Карахоџићу је повређено око.

Чанак је казао да ситуација неће бити боља у понедељак против Мега Лекса, али да је могуће да ће први тренер Александар Џикић, који је такође болестан, водити екипу.

"Ова тројица су у ауту, па су у ауту. Карахоџић и Гордон до даљег због ложе. Ратковица је под температуром. Новица је покушао, али га колено 'разваљује'. Није могао више од четири минута, али је рекао 'ако треба, ту сам'. За понедељак, мислим да је то – то. Евентуално Бане Ратковица, али питање је на шта ће личити у понедељак после болести. Ово нам је била пета утакмица у осам дана, а Новица са онаквим коленом не може да издржи. Тренер је добро и мислим да ће нам он помоћи", рекао је Чанак.

Стефан Бирчевић је вечерас био најефикаснији играч утакмице. Он је захвалио навијачима на подршци, рекавши да су препознали проблеме екипе и да су били феноменални.

"Нисмо хтели да имамо изговор да нас је мало и да немамо кључне играче у тиму. Могли смо и раније да решимо утакмицу, имали смо 12 разлике пет минута пре краја, али главно је да смо победили", рекао је Бирчевић.

Он је вечерас поново пао на леви кук, трећи пут у последњих седам дана, али је казао да ће бити добро, иако га то боли. Партизан је вечерашњу утакмицу изнео практично са седам играча.

"Ми међу собом знамо како је. Чане (Чанак) и Кец (Душан Кецман) нису могли да обаве нормалан тренинг, јер нас је шест до седам на тренингу. Имамо проблем да одиграмо пет на пет и да поставимо све што желимо. Не смемо да кукамо. Идемо даље. На нашу срећу, одложена је утакмица против Меге. Тај дан ће нам много значити да се одморимо. Надам се да ће нам се прикључити још неки играч. Сада смо трећи, али не одустајемо од тог другог места", рекао је Бирчевић.

Тренер Задра Арамис Наглић казао је да би победа много значила његовом тиму, али је нагласио да екипа неће одустати од борбе за опстанак.

"Нисмо искористили одсуство неких играча Партизана, што нам је олакшало посао, али да би се добио Партизан у Београду, мора се бити чвршћи. Рано смо ушли у проблеме с пеналима, направили смо много грешака и глупости. Жао ми је, јер је овим момцима била потребна оваква победа. Да смо овде победили, све би било другачије. Не одустајемо, хоћемо из утакмице у утакмицу да постигнемо више. Ситуација у тиму је боља, мислим да боље играмо, да смо позитивни. Треба нам нека тежа победа да 'кликнемо'. Морамо ову утакмицу што пре заборавити. То јесте траума, али је то тако у спорту", рекао је Наглић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво