Десетковани Партизан после драме поражен од ПАОК-а

Кошаркаши Партизана поражени су у Београду од ПАОК-а резултатом 78:82 (18:16, 29:16, 17:18, 18:28), у реванш мечу плеј-офа Фибине Лиге шампиона. Београдски црно-бели су играли без петорице играча и без првог тренера Александра Џикића.

Кошаркаши Партизана завршили су учешће у Фибиној Лиги шампиона, пошто су у реванш утакмици у Београду изгубили од грчког ПАОК-а са четири поена разлике у првом колу елиминационе фазе. Партизан је изгубио са 82:78 и тако испао, пошто је у првој утакмици у Солуну победио са два поена разлике.

Противник ПАОК-а у осмини финала Лиге шампиона биће шпанска екипа Тенерифе.

Најефикаснији у Партизану био је капитен Новица Величковић са 19 поена, док су по 11 постигли Стефан Бирчевић, Михајло Андрић и Стефан Пот. ПАОК је са 26 поена предводио Тедус Мекфаден.

Партизан је играо с бројним здравственим проблемима, пошто се добар део екипе отровао храном на завршном турниру Купа Радивоја Кораћа у Нишу. Главни тренер Александар Џикић није водио тим, а у саставу није било Вилијама Хечера, Вање Маринковића ни Милоша Копривице, а ни раније повређеног Кенана Карахоџића, док Џамонт Гордон није улазио у игру.

ПАОК је боље почео утакмицу у препуном "Пиониру", пошто је повео са 11:2, предвођен Џорданом Сајбертом. Партизан се вратио у игру кошевима Уроша Луковића и Адина Врабца, али су гости одговорили и повели са 12 поена предности – 18:6.

Партизан је тада почео да погађа, и крајем прве и почетком друге четвртине направио је серију од 18:0, за вођство од 24:18. Тада је у игру за ПАОК ушао Ненад Миљеновић и повезао редове гостију. Он је прво дао кош којим је прекинута серија домаће екипе, а онда су оба тима заиграла кош за кош.

ПАОК се ту боље снашао и серијом тројки у финишу првог полувремена дошао до двоцифреног вођства, а на полувреме је понео 15 поена предности, 47:32.

Екипа из Солуна је у другом полувремену дошла до своје највеће предности од 24 поена, 64:40. Борбени домаћи тим покушавао је да се бори, али је много промашивао и није успевао да се повеже. Београђани су трећу четвртину, међутим, завршили серијом од 10:0 и тако сачували наду својим навијачима.

ПАОК је у последњу деоницу ушао са 14 поена предности, 64:50, али је Партизан упорном игром успео да смањи разлику на једноцифрену, резултат је био 59:68. Тада су гостујући црно-бели одговорили мини-серијом 8:0, тако што су просто погађали шутеве и градили акције и тако вратили сигурну предност од 76:59.

Партизан је 52 секунде пре краја губио са девет поена разлике, али је Михајло Андрић погодио тројку, а онда је и Величковић након продора дао кош, тако да је тим пришао на четири поена заостатка – 78:82.

Сајберт је после тога промашио оба пенала на 25 секунди до краја. Партизан је имао пун напад, али није успео да га искористи. Црно-белима је требала тројка за пролазак даље. Андрић се мотао око линије 6,75, а онда се одлучио за продор, где му је лопта испала и дошла у руке играча ПАОК-а, што је био крај меча. Публика је аплаузима испратила играче оба тима са паркета.

Вечерашњу утакмицу гледао је и први тим фудбалског клуба Партизан, предвођен тренером Марком Николићем, а и бројни некадашњи кошаркаши црно-белих.

Овако је протекао меч у Београду:

20.28 – Крај меча, Партизан је поражен од ПАОК-а резултатом 78:82. Црно-бели су у финишу меча успели да приђу на само четири поена заостатка, али нису успели да реализију последњи напад на мечу који је могао и да им донесе победу.

19.53 – Крај треће четвртине, ПАОК и даље у вођству са 64:50. Партизан серијом од 10:0 у финишу четвртине успева да смањи предност гостоју, која је у једном тренутку износила и 22 поена.

19.32 – ПАОК стартује са 5:0 у трећој четвртини ...

19.16 – Полувреме на мечу, Партизан – ПАОК 32:47. Партизан је после серије од 18:0 дозволио противнику да поново преокрене резултат и да на полувреме оде са двоцифреном предношћу. Црно-бели су досада имали 13 изгубљених лопти!

18.51 – Крај прве деонице коју је ПАОК добио са 18:16. Гости су водили и са 18:6, али је Партизан серијом кошева у завршници успео да смањи заостатак.

18.30 – Почео меч у дворани "Александар Николић". Стартна петорка за Партизан: Пот, Робинсон, Врабац, Бирчевић и Мајсторовић. Први напад на мечу имају гости.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи