Читај ми!

Победа Запада уз низ рекорда

У дуелу селекција Запада и Истока у 66. НБА Ол-стар утакмици тријумфовао тим Запада, уз читав низ рекорда. Меч у коме као да нису постојале одбране завршен је резултатом 192:182, што је рекордан број поена на једној утакмици меча "свих звезда", Ентони Дејвис је убацио 52 поена, Кевин Дурент је остварио трипл-дабл, Леброн Џејмс са 23 поена постао први играч који је постигао више од 300 на Ол-стар утакмицама... Једном речју – спектакл.

Ентони Дејвис је убацио 52 поена, али је, захваљујући и осталим елементима игре, уз десет скокова и две асистенције, освојио престижно звање најкориснијег играча меча, предводећи тим до победе.

Тако је Дејвис постао први играч од Кобија Брајанта и 2011. који је на домаћем терену понео МВП признање.

Други по ефикасности био је Расел Вестбрук са 41 поеном, али је тај учинак остао делимично у сенци рекордних достигнућа осталих саиграча.

У историју се поново уписао и Кевин Дурент, остваривши троструки двоцифрен учинак са 21 поеном и по десет асистенција и скокова, што је последњи пут пошло за руком Двејну Вејду 2012. године.

Исписивање рекорда није могло да прође без Леброна Џејмса, који је са 23 поена постао први играч који је постигао више од 300 на Ол-стар утакмицама.

У селекцији Истока најефикаснији је био Јанис Адетокумбо са 30 поена, а пратили су га Кајри Ирвинг са 22 уз 14 асистенција и седам скокова, и Исаија Томас са 20 поена, али је све то било недовољно да обузда разигране звезде Запада.

Наредна Oл-стар утакмица одржаће се 18. фебруара 2018. године у Лос Анђелесу, који ће рекордни, шести пут бити домаћин звезда најјаче кошаркашке лиге света.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се