Читај ми!

Звезда освојила "Жућкову левицу"

Кошаркаши Црвене звезде савладали су екипу Партизана у финалу Купа Радивоја Кораћа резултатом 74:64 и тиме освојили први трофеј ове сезоне.

Кошаркаши Црвене звезде освојили су Куп Радивоја Кораћа, пошто су у Нишу победили Партизан са 74:64 (23:23, 13:11, 16:13, 22:17), у финалу завршног турнира.

Меч је био уједначен до краја треће и почетка последње четвртине, када је Марко Гудурић серијом поена донео Звезди двоцифрену предност, коју је његов тим задржао до краја меча.

Гудурић и Марко Симоновић постигли су по 18 поена за Звезду, док је Дион Томпсон додао 15, а Лука Митровић 12. Најефикаснији у Партизану били су Адин Врабац са 12 и Стефан Бирчевић са 11 поена.

Партизан је играо драстично ослабљен, јер због болести нису играли Вилијам Хечер, Вања Маринковић и Милош Копривица, а тренер Александар Џикић такође није водио екипу због болести. У његовом одсуству тим је предводио помоћни тренер Ненад Чанак.

Звезда, важно је истаћи, такође није била комплетна, пошто нису играли повређени Нејт Волтерс и Немања Дангубић.

Звезда је повела на почетку са 8:2, а онда и са 12:6, предвођен Луком Митровићем и Марком Гудурићем. Партизан је тада одговорио серијом од 10:0 и повео са 16:12, пошто у тој серији није промашио ниједан шут (погодио је три тројке).

Тренер црвено-белих Дејан Радоњић затражио је тада тајм-аут, а његов тим је успео да заустави налет црно-белих.

Партизан је после коша Новице Величковића стекао пет поена предности, 21:16, али је Звезда до краја деонице изједначила на 23:23.

Партизан је у другој четвртини одржавао предност, а Звезда није успевала да постигне кош из игре, али се тада разиграо Марко Симоновић, који је у тој деоници постигао 11 од укупно 13 поена свог тима. Шут црно-белих је готово потпуно стао, а после неколико грешака Симоновић је погодио тројку о таблу за ново вођство Звезде, 36:34, колико је било и на полувремену.

Велика борба се водила на почетку другог полувремена. Екипе су се смењивале у вођству, а меч је одлучен крајем треће и почетком последње четвртине. Марко Гудурић је погодио слободно бацање, а одмах после тога и тројку уз звук сирене за вођство од 52:47.

Симоновић је на почетку последње деонице постигао још једну тројку, а онда је Дион Томпсон постигао кош, тако да је Звезда после два минута игре у последњој деоници повела са десет поена разлике, 57:47. Црвено-бели су после тога имали и 13 поена разлике у своју корист.

Партизан је покушавао да приђе, да врати неизвесност и компетитивност у дуел, али је искуснији тим Звезде мирно сачувао предност и на крају славио.

Меч је одигран у тешким условима, под густим димом због бакљи. Између треће и последње четвртине дошло је до прекида, јер је једна бакља са трибина погодила човека у првом реду, коме је због тога указана хитна лекарска помоћ.

Овако је протекао меч:

22.55 - Крај меча. Црвена звезда до првог трофеја ове сезоне долази победом од 74:64. Разиграли су се Марко Гудурић и Дион Томпсон у последњој четвртини. Звезда је у уводним минутима дошла до двоцифрене предности, коју је са мање изгубљених лопти од свог ривала чувала до краја меча. 

22.30 - Почела је последња деоница. 

22.28 - Завршена је трећа четвртина, 52:47 води Звезда. Још једна тврда четвртина у којој су виђене и две техничке грешке, по једна на обе стране. Звезда је битним поенима Марка Гудурића дошла до пет поена предности. 

22.00 - Почело је друго полувреме.

21.50 - Након првих 20 минута Звезда води са 36:34. Рано испуњен бонус обе екипе учинио је да друга четвртина протекне много спорије и тврђе него прва. Партизан је имао пет поена предности али је Звезда бољим извођењем слободних бацања и добром ролом Марка Симоновића дошла до изједначења, а затим и вођства од једног коша са којим иде на одмор.

21.23 - Завршена је прва четвртина нерешеним резултатом (23:23). Звезда је боље отворила меч и имала шест поена предности, али се шутем за три поена и серијом коју је она створила Партизан вратио у меч.

21.01 – Почело је финале Купа Радивоја Кораћа. У нишком Чаиру играју Црвена звезда и Партизан...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво