Звезда први финалиста Купа Кораћа

Кошаркаши Црвене звезде први су финалисти Купа Радивоја Кораћа пошто су у Нишу савладали ФМП из Железника резултатом 76:60 (27:14, 21:18, 19:13, 9:15). Звезда ће у финалу играти против Партизана, који је био бољи од Мега Лекса 77:65.

Екипа Дејана Радоњића оправдала је улогу великог фаворита против ФМП-а, већ у првој деоници стекла је двоцифрену предност и лако је очувала до краја сусрета. Звезда је била доминантна пред пуном халом Чаир у Нишу и победа црвено-белих ниједног тренутка се није доводила у питање.

Тренер црвено-белих Дејан Радоњић је, за разлику од четвртфинала пре два дана, могао да рачуна на плејмејкера Нејта Волтерса и центра Милка Бјелицу, који су због повреда пропустили утакмицу са Вршцем.

Најефикаснији у Звезди био је Марко Гудурић са 21 поеном, све у првом полувремену, 11 је постигао Чарлс Џенкинс, а 10 Марко Симоновић. ФМП је предводио Марко Љубичић са 18, док је 12 постигао Ајзеа Остин.

Противник Звезде у финалу биће Партизан, који је са 77:65 савладао екипу Мега Лекса.

Финале Купа Радивоја Кораћа у дворани Чаир на програму је у недељу од 21 сат.

Овако је протекао меч у Нишу:

18.50 - Крај меча, Црвена звезда је први финалиста Купа Кораћа након убедљиве победе над ФМП-ом 76:60. Најефикаснији играч меча је Марко Гудурић са 21 поеном, ФПМ је предводио Љубичић са 18.

18.31 - Опорављени Нејт Волтерс на паркету у последњој четвртини.

18.29 - Завршена и трећа деоница, Звезда води против ФМП-а  67:45. Одлична игра црвено-белих који настављају да увећавају предност.

18.06 - Поенима Луке Митровића настављен полуфинални дуел у Нишу. 

17.40 - Полувреме, Црвена звезда води против ФМП-а 48:32. Црвено-бели су у константном вођству на крилима Марка Гудурића који је постигао 21 поен. Марко Симоновић је додао 8, а Дион Томпсон 6 поена. У тиму из Железника најефикаснији су Љубичић са 10, и Остин са 8 поена.  

17.25 - Завршена је прва четвртина, убедљиво вођство Звезде 27:14. Гудурић најефикаснији са 10, Симоновић је постигао 6 поена. Код ФМП-а Давидовац и Остин су уписали по 4 поена.

17.04 - Почео први полуфинални дуел Купа Радивоја Кораћа у Нишу. Стартна петорка за ФПМ: Човић, Давидовац, Жижић, Остин и Болден. За Звезду почињу Кузмић, Митровић, Лазић, Гудурућ и Јовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара