Читај ми!

Креће борба за "Жућкову левицу"

Ниш је од данас домаћин финалног турнира Купа Радивоја Кораћа у кошарци, на којем учествује осам екипа. Од 17 часова састају се ФМП и Спартак, а од 19.30 Црвена звезда и Вршац, док ће другог дана турнира снаге одмерити Мега Лекс и Динамик, односно Партизан и Дунав из Старих Бановаца. Полуфиналне утакмице су на програму у суботу, а освајач трофеја биће познат у недељу.

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић не зна у ком саставу ће играти против Вршца у четвртфиналу Купа Радивоја Кораћа.

"У ситуацији смо када морамо да размишљамо и о правом тренингу и о утакмици која долази. Чак и да смо комплетни понашали бисмо се на исти начин у припреми за овај турнир. Тешко је заиста прецизно рећи у ком саставу ћемо играти", рекао је Радоњић.

"Нејт Волтерс није теже повређен, али је његов наступ неизвестан. Милко Бјелица ће покушати да почне с радом, али да ли ће и он бити спреман, видећемо. Што се тиче Немање Дангубића, детаљну процену његовог здравственог стања имаћемо по завршетку Купа. Надам се свакако да ће 'ровити' и болесни бити боље", рекао је Радоњић.

Први изазивач је Партизан, који је пре две недеље победом у "вечитом дербију" показао да може да се носи са прваком Србије и Јадрана.

Прошлогодишњи финалиста Купа Радивоја Кораћа, где је на том путу елиминисао управо Црвену звезду, тражиће ново изненађење.

"Куп је специфично такмичење, за три дана мораш да победиш три противника да би дошšао до трофеја. Цео систем је замишљен тако да 'мањи' клубови имају шансу против 'великих'. Често се дешавало да не буде онако како се предвиђа", наводи тренер Партизана Александар Џикић.

Мега Лекс, после прошлогодишњег првенца, јури други пехар Купа Радивоја Кораћа, Партизан је најуспешнији са 13, Звезда има пет мање, а ФМП укупно четири. 

Борба за "Жућкову левицу" почиње дуелом ФМП-а и Спартака од 17 часова, док Црвена звезда и Вршац играју од 19.30. Победници тих дуела одмериће снаге у полуфиналу, док ће се у другом полуфиналу састати бољи из мечева између Партизана и Дунава, односно браниоца трофеја Мега Лекса и Динамика, који су на програму у петак.

Полуфинала и финале, за које су већ распродате улазнице, на програму су у суботу и недељу. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво