Читај ми!

Џикић: Никада нисам доживео овако нешто

Тренер кошаркаша Партизана Александар Џикић рекао је да никада у каријери није доживео ништа слично као у утакмици против ПАОК-а, али је нагласио да је тај меч био само прво полувреме у плеј-офу Лиге шампиона.

"Пре свега, хоћу да кажем хвала ПАОК-у, од врха до дна, од председника до навијача. Имали смо неколико захтева, све су нам испунили. Висока су класа. Искрено, ово је моја 26. сезона као тренера и никада се нисам осећао овако. Никада нисам искусио овако нешто. Мислим, боримо се на терену и сви желимо да победимо, али момци на трибинама се очигледно воле", рекао је Џикић новинарима у Солуну.

"Пре утакмице смо хтели да будемо концентрисани, да мислимо на ствари које желите да урадите, а онда препознате песме, али нису на српском него на грчком и онда помислите 'вау, ово збуњује'", рекао је Џикић. Он је казао да верује да оба тима могу да играју боље.

"Верујем да мој тим може да игра боље, да ПАОК може да игра боље. Оба тима су играла ову утакмицу после великих победа пре пар дана, тешких утакмица. Претпостављам да је било тешко бити на врхунцу емотивних и физичких способности. То је стварно јако тешко. Мислим да смо имали превише неизнуђених изгубљених лопти, али са друге стране они су промашили неколико полагања, тако да су оба тима имала такве грешке", рекао је Џикић.

У тиму због повреда нису били Новица Величковић и Џамонт Гордон, а у игру није улазио ни Стефан Пот.

"Пот је моја одлука. У суштини, све сам одлучио данас на дан утакмице. Одлучио сам се за Вила Хечера и Бранислава Ратковицу. Наравно, Пот је у ротацији. Новица и Гордон нису могли да нам помогну, то је била контрола штете. Следећег викенда нас чека важна утакмица против Цедевите, морао сам да размишљам и томе", рекао је Џикић.

Он је као и пре утакмице рекао да је ово само прво полувреме.

"Да, ово је само прво полувреме, мала је разлика. Не очекујем да ће ПАОК радити нешто другачије. Неки тимови играју боље када играју други пут с неким. Не знам да ли је ПАОК такав", рекао је Џикић.

Тренер Партизана дошао је раније на конференцију за новинаре, био је у добром расположењу и шалио се с новинарима и портпаролком клуба, често изазивао смех присутних у сали.

Плејмејкер Вилијам Хечер такође је рекао да му је било чудно да игра вечерас.

"Било је врло чудна утакмица за нас. Знали смо да ће овде бити само прво полувреме серије и хтели смо да одиграмо добро и да остваримо победу и највећу могућу разлику. Мислим да смо повремено играли добро, али да смо у кључним тренуцима много грешили. Мораћемо у следећим утакмицама да поправимо проблеме и да будемо концентрисанији у Београду. Победа тамо би нам значила пролаз, али морамо прво да поправимо своју игру. Радујем се због победе овде, задовољни смо", рекао је Хечер.

Он је био најефикаснији играч меча са постигнутих 27 поена, али је после новинарског питања рекао да то не значи повратак у кошгетерску форму.

"Не гледам ја на то као на бивање у форми и не бивање у форми. Све је то део сезоне. Некада играте тешке утакмице, с јаким одбранама, и некада не нађете кључ за те одбране. Много је фактора у томе да ли играм најбоље што могу. Мислим, супер је постићи 27 поена, али нисам то планирао, хтео сам само да радим оно што је потребно за победу. Отварале су ми се шансе за шутеве и ја сам их користио", рекао је Хечер.

Амерички интернационалац је играо раније за ПАОК, али је сада казао да није имао неку посебну мотивацију.

"Није било неке посебне мотивације да победим ПАОК. Играчи иду даље, састају се са својим бившим клубовима. ПАОК зна како се осећам према њима, имам много лепих успомена овде, али сада сам играч Партизана и хоћу да Партизан побеђује. Мислим да сви то разумеју", рекао је Хечер.

Тренер ПАОК-а Сулис Маркопулос рекао је да је Партизан добар тим и да је у првом полувремену стекао разлику која му је значила до краја меча.

"Чињеница је да су пре три дана победили Црвену звезду, која игра Евролигу, јесте довољан доказ њиховог квалитета. Наш проблем у нападу је лоше кретање лопте и лоша контрола. Они су то искористили да трче контре и изграде разлику која им је помогла до краја меча. У одбрани смо поставили неке границе пре утакмице, да чувамо поједине играче, али нисмо успели да урадимо то, и то је помогло Партизану да чува предност. У другом полувремену смо пробали да играмо мало слободнију кошарку, да појачамо темпо и да се приближимо. У другој утакмици ћемо пробати да будемо концентрисанији и одиграмо боље", рекао је Маркопулос.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво