Мега лако против Задра, Морнар бољи од Будућности

Кошаркаши Мега Лекса победили су у Сремској Митровици Задар са 92:75 (28:13, 25:14, 22:27, 17:21) у 19. колу Јадранске лиге.

Мега је већ у раној фази утакмице успоставила контролу и на крају је у лаганом ритму сачувала велику предност из првог полувремена. Екипа Дејана Милојевића је тако остварила веома битну победу у боби за опстанак у регионалном такмичењу.

Најефикаснији у победничком тиму био је Радосав Спасојевић са 16 поена, а по три мање убацили су Раде Загорац и Алфа Каба, који је имао и 11 скокова.

У екипи Задра најефикаснији били су Борис Бараћ и Јаник Франке са по 14 поена.

У првој утакмици дана Морнар је са 78:71 победила Будућност Анатабија Валер са 33 поена, док је Камерон Татум постигао 12.

Будућност је предводио Борис Савовић са 14 поена, а Овен Класен убацио је један мање.

Будућност је трећа на табели Јадранске лиге са 13 победа и шест пораза, Морнар је седми са исто толико победа и 12 пораза, док је Мега 11. са шест тријумфа из 19 утакмица колико има и Задар на 12. месту.

У последњој утакмици 19. кола, кошаркаши Крке победили су у Новом Месту Цедевиту са 90:86 (19:27, 31:17, 26:16, 14:26).

Утакмица је била прилично динамична и неизвесна с доста преокрета и неизвесном завршницом. Цедевита је добро почела утакмицу, у финишу прве четвртине имала је двоцифрену предност, али је Крка сјајном игром у наставку стигла до преокрета и потом у последњу деоницу ушла са 16 поена предности - 76:60.

Деловало је да ће Крка лако привести меч крају, али пре свега лошом игром у нападу допустила је Цедевити да се врати и потом уђе у неизвесну и пенал завршницу у којој је ипак успела да сачува предност.

Крку је до тријумфа предводио Марко Луковић са 24 поена и седам скокова, док је Матиц Ребец постигао 17.

Са друге стране, у екипи Цедевите најефикаснији је био Рајан Боутрајт са 22 поена, док је Лука Бабић постигао 13.

Цедевита је трећа са 13 победа и шест пораза, док је Крка 12. са обрнутим учинком.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи