Партизан убедљив против ФМП-а

Кошаркаши Партизана победили су на свом терену ФМП са 97:70 (24:19, 30:18, 19:19, 23:14), у 19. колу Јадранске лиге и тиме задржали друго место табеле.

Партизану је ово била 15. победа у такмичењу, па сада има две више од Цедевите и Цибоне који имају меч мање. На првом месту је бранилац титуле Црвена звезда која има свих 19 победа. ФМП-у је ово био први пораз после три узастопне победе, односно 12. у сезони.

У тиму Партизана заиграо је Ђорђе Мајсторовић, после око два и по месеца паузе због повреде. Црно-беле је до победе предводио Новица Величковић са 17 поена, шест скокова и седам асистенција. Најефикаснији је био Бранислав Ратковица са 22 поена. Стефан Бирчевић додао је 14, а Михајло Андрић 13. Вилијам Хечер и Стефан Пот постигли су по 10 поена.

Најефикаснији у ФМП-у био је Џона Болден са 18 поена, док је Филип Човић завршио меч са 15 поена и осам асистенција. Драган Апић, Стефан Лазаревић и Ајзеа Остин постигли су по 10 поена за тим из Железника.

Меч је одигран пред око 4.500 гледалаца у хали "Александар Николић", а обележиле су га неспортске ствари. Крајем првог полувремена дошло је до прекида од око 10 минута када је гостујући тим напустио паркет зато што је публика вређала плејмејкера гостију Филипа Човића.

Позиви званичног спикера у хали да се прекине погрдно скандирање са псовкама изазвало је контраефекат, тако да је директор ФМП-а Владан Митровић ушао у терен и показао играчима да изађу са терена. Гостујући тим вратио се после око 10 минута, а судије су досудиле техничку грешку "клупи" због тог геста.

Партизан је непосредно пре тога повео 40:27, што му је била највећа предност на утакмици. Црно-бели су у другој четвртини водили и са 20 поена разлике, а на полувреме су отишли са "+17" (54:37) највише захваљујући шуту за три поена 8/12. Михајло Андрић је у првих 20 минута за три шутирао 3/4.

ФМП је успео у једном тренутку да приђе на 13 поена заостатка, али је Партизан серијом тројки одбио напад гостију и дефинитивно преломио меч пет минута пре краја, када је повео 25 разлике, 88:63.

Након меча дошло је и до краћег кошкања на терену, али се све брзо смирило и даљих (и већих) инцидената није било.

Џикић и о стварима "важнијим од кошарке"...

Тренер Партизана Александар Џикић оценио је да су његови кошаркаши савладали доброг противника, а причао је и о другим стварима и на крају упутио подршку свим људима који се боре против рака.

"Морам да кажем да смо знали да ће утакмица бити чврста и јака. Знали смо каквог противника имамо испред себе. Са овим тренером имају четири победе. (Џона) Болден је 'експлодирао' од кад је дошао (тренер Бранко Максимовић) Макса, (Филип) Човић игра добро, (Драган) Апић игра добро", рекао је Џикић после утакмице.

"Право да вам кажем, после пораза у Љубљани, ово нам је доста било важно и притисак је био већи на нама него на њима. Одговорили смо паметно. Било је грешака, али грешака ће увек бити. Стварно мислим да само победили доброг противника, са много талентованих играча, који зна шта хоће и који ће сигурно побеђивати после овог пораза од нас", рекао је Џикић.

Он је казао да би Џамонт Гордон требало да донесе много тога када се врати, као и да није желео да прихвати ризик да Ненад Крстић игра за Партизан у тренутном здравственом стању.

Тренер је казао да очекује да ће амерички кошаркаш бити у тиму за меч у Подгорици, следећег викенда.

"На његовом тестирању се десила занимљива ствар, о којој нећу да причам, а сад га поправљамо. Мислим да ће врло брзо бити у реду и да ће играти у Подгорици. Искористићу ову прилику да похвалим ове људе које их лече – Филипа Михајловића, доктора Бабића и Предрага Шапину. Раде одличан посао са играчима који се враћају из повреда. Ситуација је боља, испред календара смо. Очекујем да пред куп будемо сви на броју", рекао је Џикић, а потом додао:

"Извињавам се, желим да кажем нешто, а не знам како другачије. Хоћу да пожелим све најбоље Слађану Стојковићу, свима који се боре против канцера, и мојој мајци која је на терапији. Не знам шта да кажем, издржите људи! То је важније од свега овог о чему смо причали".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво