Реал протутњао Каунасом, Олимпијакос показао Звезди пут

Кошаркаши Дарушафаке победили су у Истанбулу екипу Уникса из Казања са 71:64 (23:17, 10:17, 18:18, 20:12), док је Реал Мадрид на гостовању у Каунасу био бољи од Жалгириса са 74:59 (17:17, 24:16, 12:20, 21:6), у утакмицама 18. кола Евролиге. Олимпијакос веома убедљив у Пиреју против Басконије, екипе која је наредни противник Црвене звезде.

Дарушафака се пред својим навијачима прилично намучила против Уникса, чији су отпор у потпуности успели да сломе у последњој деоници.

Турски тим је до победе предводио Бред Вонамејкер са 16 поена, шест скокова и пет асистенција, док је Адријен Моерман постигао 15.

У екипи Уникса најефикаснији је био Кит Ленгфорд са 16 поена, док је Павел Антипов убацио 13.

Дарушафака после 18 утакмица има 10 победа, док је Уникс на скору од седам тријумфа и 11 пораза.

Жалгирис је у више од пола сата игре пружао јак отпор Реалу, али је у финишу дошло до пада у игри литванског тима, што су "лос бланкоси" искористили и на крају дошли до убедљиве победе.

Реал је до победе предводио Отело Хантер са 14 поена, док је Треј Томпкинс убацио 12, а по 11 су додали Џејси Керол и Густаво Ајон.

У екипи Жалгириса најефикаснији је био Аугусто Лима са 13 поена, а по 11 су додали Лукас Лекавицијус и Паулиус Јанкунас.

Кошаркаши Олимпијакоса победили су у Атини екипу Басконије са 92:62 (24:17, 26:11, 26:15, 16:19).

Од почетка утакмица у Пиреју није личила на дерби кола. Олимпијакос је већ у раној фази почео да гради предност, да би утакмицу решио већ у другој деоници коју је добио са 15 поена разлике. Грчки тим је до краја сусрета без већих проблема сачувао стечену предност.

Олимпијакос су до тријумфа предводили Јоргос Принтезис, Костас Папаниколау и Василис Спанулис са по 12 поена, с тим што је плеј грчког тима имао и седам асистенција. Српски кошаркаш Никола Милутинов постигао је три поена, уз три скока.

У екипи Басконије истакао се Шејн Ларкин са 12 поена, док је Адам Ханга постигао 11.

Олимпијакос је на деоби другог места Евролиге с Реал Мадридом, пошто обе екипе имају по 13 победа и пет пораза, док Басконија има скор од 11 тријумфа и седам пораза.

Басконија ће у наредном колу, у уторак, дочекати Црвену звезду, која је у серији од пет победа, док ће Олимпијакос угостити Армани.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара