Јокић раме уз раме са најбољима НБА лиге

Никола Јокић након рекорда каријере у броју постигнутих поена, може да се похвали још једним сјајним статистичким податком, који га је уврстио у елитно друштво НБА лиге, заједно са Вестбруком, Дејвисом и Таунсом.

Да је Никола Јокић у животној форми потврдио је у утакмици против једног од најбољих тимова лиге, Сан Антонио спарса.

Колико добро игра српски репрезентативац у најјачој лиги света, показује податак да је један од само четири играча НБА лиге који у јануару бележе просек од 20 и више поена и 10 и више скокова.

Јокића је таква статистика уврстила у елитно друшто са МВП кандидатима Раселом Вестбруком, Ентонијем Дејвисом и Карлом Ентонијем Таунсом као једине играче са тим успехом у новој години. 

Јокић је постигао невероватних 35 поена, чиме је поставио лични рекорд по броју постигнутих кошева и имао 12 ухваћених лопти у мечу са Спарсима. Тиме је потврдио да је ове сезоне у сјајној форми.

Тим учинком је такође избио на друго место најбољих српских стрелаца на утакмици НБА лиге, одмах иза Пеђе Стојаковића, који је дао 42, а испред Влада Дивца, који је постигао 34 поена на једном мечу.

Млади Сомборац има само 21 годину и надамо се да ће овакве бројке и обарања рекорда бити све чешћи.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи