Звезда и у Тел Авиву савладала Макаби

Кошаркаши Црвене звезде наставили су фантастичну серију победа пошто су и у Тел Авиву савладали Макаби са 71:67 (16:17, 17:17, 15:20, 23:13) у мечу 18. кола Евролиге. Црвено-бели сада имају скор од десет победа и осам пораза у елитном такмичењу.

Звезда је сјајном серијом 9:0 у последња четири минута дошла до тријумфа, а поново је човек одлуке био Огњен Кузмић, који је на крају меч завршио са осам поена и девет скокова.

Звезду је до победе предводио Стефан Јовић са 14 поена и шест асистенција, док је Дион Томпсон постигао 10, а занимљиво да су се у стрелце уписали сви, сем Огњена Добрића, који није улазио у игру. У екипи Макабија истакао се Ендрју Гаудолок са 19 поена, 13 је постигао Колтон Ајверсон, док је Сони Вимс постигао 12.

Звезди је ово 10. победа у Евролиги и сада се налази на деоби шестог места, док је Макаби 14. са шест тријумфа и 12 пораза.

Црвено-бели солидно су почели утакмицу у Тел Авиву и после пет узастопних поена капитена Луке Митровића водили су са 7:4.

Уследио је нешто лошији период игре Звезде, а Макаби је то искористио и серијом 7:0 дошао до вођства од 11:7.

Екипа Дејана Радоњића до истека 10 минута успела је да се врати и на прву паузу оде са пола коша заостатка - 17:16, иако је имала неколико прилика да стигне до преокрета.

Домаћин је одлично ушао у другу четвртину, Јогев Охајон је погодио тројку, потом је Ендрју Гаудлок погодио за два уз додатно слободно бацање, да би Виктор Рад одвео своју екипу на плус девет - 25:16.

Дејан Радоњић био је приморан да затражи тајм-аут, али пауза није донела ништа добро црвено-белима, који су у тим тренуцима имали доста проблема с организацијом напада и шутем с дистанце. Звезда је ипак средином друге четвртине успела да ухвати прикључак, Јовић је почео да разиграва саиграче, а погађали су Дангубић и Дион Томпсон за 30:28. Гал Мекел је затим погодио тројку за 33:28, али Јовић је у следећем нападу узвратио истом мером, да би потом асистирао Томпсону за "закуцавање" 33:33.

Макаби је на полувремену водио са 34:33, а ту предност је одмах на почетку треће четвртине увећао двојком Руда.

Црвено-бели успевали су да држе прикључак у тим тренуцима, иако је израелски тим имао био изузетно шутерски расположен.

Звезда је средином треће четвртине серијом 9:0 стигла до вођства од 46:41, али није дуго остала у предности, пошто је Макаби одговорио серијом 10:0 за плус пет. Дошло је до пада у игри Црвене звезде крајем треће четвртине, што је Макаби искористио и пред последњих 10 минута игре водио је са 54:48.

Звезда је последњу четвртину почела тројкама Марка Гудурића и Симоновића, а потом је Бранко Лазић погодио за вођство од 57:56, али је Макаби преко Вимса и Гаудлока успео да се врати на плус шест - 65:59. Израелски тим је потом поенима Ајверсона из рекета на четири минута и четири секунде пре дошао до вођства од 67:62, али то је било све што је Макаби успео да уради на овом мечу, пошто је уследила серија Звезде од 9:0 којом су црвено-бели дошли до пете узастопне победе у Евролиги, а шесте на последњих пет мечева у овом такмичењу.

Црвено-бели у наредном колу гостују Басконији.

Овако је протекао меч у Тел Авиву:

21.44 - Крај меча, нова велика победа Црвене звезде 71:67. Црвено-бели су у последњим минутама меча "закључали кош" и серијом од 9:0 стигли до нове евролигашке победе. Стефан Јовић је био најефикаснији актер у редовима Звезде са 14 поена, Томпсон је додао 10, Кузмић и Лазић по 8. У редовима Макабија истакао се Гаудлок са 19 поена.

21.23 - Завршена је и трећа деоница. У финишу четвртине Макаби се серијом тројки Гаудлока одлепио на 54:48. 

21.05 - Виктор Руд и Чарлс Џенкинс кошевима отварају трећу четвртину 36:35.

20.50 - Крај првог полувремена, Макаби одлази на одмор са минималном предношћу.

20:33. Најефикаснији у редовима Звезде је Стефан Јовић са 7, Дион Томпсон је убацио 6 поена. Огњен Кузмић уз четири поена има и пет скокова. Макаби предводе Колтон Ајаверсон са 9 и Ендрју Гаудлок са 8 поена.

20.18 - Завршена је прва деоница коју је Макаби добио минималним резултатом 18:16. Најефикаснији у редовима црвено-белих је Лука Митровић са 5 поена, док је Кузмић убацио поен мање. Колтон Ајверсон предводи Макаби са 6 поена.

20.05 - Почео меч у "Менора Мивтачим" арени. Стартна петорка црвено-белих: Кузмић, Митровић, Дангубић, Џенкинс и Јовић. За Макаби на терен су изашли: Ајверсон, Вимс, Руд, Смит и Мекел.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара