Пораз Партизана од АЕК-а у неизвесној завршници

Кошаркаши Партизана поражени су на свом терену од АЕК-а 69:65, у мечу 13. кола Фибине Лиге шампиона. Гости водили током читавог меча, црно-бели пропустили прилику у завршници да дођу до шесте везане победе у такмичењу.

Кошаркаши Партизана изгубили су у Београду од АЕК-а 69:65 (19:11, 22:22, 14:20, 14:12), у 13. колу такмичења, што значи да ће следеће недеље у последњем колу одлучивати о коначном пласману у групи.

Партизан, АЕК и Лудвизбург сада имају по осам победа и њихов коначни поредак биће познат након последњег кола, у коме црно-бели иду у госте Сасарију.

Најефикаснији у Партизану вечерас био је Стефан Бирчевић са 16 поена и осам скокова, док је Новица Величковић дао 12 поена.

АЕК је предводио Јанулис Ларенцакис са 14 поена, док је Роко Лени Укић постигао 12.

Меч је одигран пред око 5.000 гледалаца у хали "Александар Николић", пред бучном публиком, која је све време навијала, док су организовани навијачи Партизана изнели неколико политичких транспарената.

Партизан је први дао кош, али је АЕК одговорио са четири везане тројке без промашаја, по две Рока Ленија Укића и Јоаниса Ларенцакиса и повели са 12:4. Атињани су погађали своје шутеве, а црно-бели су промашивали "зицере", тако да су пред крај прве деонице водили и са 10 поена разлике, 19:9.

Партизан је до краја првог малог одмора дао један кош, а онда је после тројке Бранислава Ратковице и пенала Новице Величковића пришао на 16:19. АЕК је одгворио новим тројкама и повео 29:19. Београдјани су после тога почели да погађају и пришли су на пет поена заостатка, 33:38, али је Доналд Мекграт уз звук сирене погодио тројку, осму за Атињане у првом полувремену.

АЕК је друго полувреме почео у истом стилу као и првo, тројкама Укића и Ларенцакиса, после којих је екипа стекла своју највећу предност на утакмици од 14 поена - 33:47.

Партизан је после тога одговорио тројкама Бирчевића и Михајла Андрића, као и поенима Уроша Луковића и пришао на 41:47.

АЕК је после нових тројки поново стекао двоцифрену предност, 53:41. Партизан је у финишу деонице почео да погађа, направио је серију 12:2 и пришао на 53:55 пред последњу четвртину.

Последњих 10 минута протекло је у врло тврдој игри, пошто је за првих скоро осам минута постигнуто укупно 11 поена. Партизан је 129 секунди пре краја кошем Новице Величковића пришао на поен заостатка, 59:60.

Ипак, црно-бели после тога нису успели да искористе напад, да би Укић новом тројком донео свом тиму вођство 65:60, 80 секунди пре краја, и тако ставио тачку на утакмицу.

Овако је протекао меч:

22.00 – Крај, Партизан – АЕК 65:69.

АЕК стиже до победе у неизвесној завршници, пресудила тројка Ленија Укића са осам метара.

21.40 – Невероватно мали број поена у последњој четвртини, АЕК на пет минута до краја води са 58:55. 

21.28 – После три четвртине, АЕК води 55:53.

Гости су погодили чак 12 тројки, али су црно-бели успели да стигну, у једном тренутку, двоцифрену предност АЕК-а.

21.25 – Наставља АЕК у истом ритму са тројкама, али узвраћа и Партизан истом мером и стиже на четири поена минуса – 53:49.

Бирчевић је постигао осам поена у трећој деоници (две тројке), Хечер и даље тражи ритам.

20.58 – Тројком Мегрета уз звук сирене, АЕК на полувреме одлази са предношћу од 41:33.

20.45 – Средина игре у другој четвртини, АЕК и даље има предност – 29:21.

Гости су погодили чак седам тројки и то их, поред чињенице да црно-бели играју лоше у нападу, држи у вођству.

20.28 – После прве четвртине, АЕК води са 19:11.

Велики број фаулова, слободних бацања, али и изгубљених лопти обележило је прву деоницу. Гости имају предност због погођених тројки, црно-бели без поготка за три поена.

20.10 – Бољи почетак меча за госте, који су погодили прва четири шута за три поена, па на средини прве четвртине воде са 13:6.

Проблеми са техником у дворани "Александар Николић", у току је судијски тајм-аут.

20.00 – Почео је меч у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво