Радоњић: Макаби није она иста екипа

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да ће његов тим покушати да искористи то што Макаби има императив победе у Тел Авиву, али је упозорио на то да се наредни ривал умногоме променио после убедљивог тријумфа црвено-белих у Београду (83:58).

''Макаби је значајно другачији тим него раније. Довели су новог тренера, а Квинси Милер се вратио после дуге повреде. Треба очекивати да ће они у преосталих 13 кола покушати да дођу до остварења амбиција које су пре почетка сезоне биле изузетно велике. Летос су урадили много у прелазном року, имали велика улагања у тим и надају се да ће стићи до саме завршнице Евролиге", рекао је Радоњић за клупски сајт, по доласку у Тел Авив.

Он је подсетио на то да је "Понос Израела" велико име европске кошарке, али и да је због слабијих резултата ове сезоне под великим притиском у игри против Црвене звезде.

"Играчи који су играли против нас у Београду су и сада тамо. Знамо да се ради о огромном индивидуалном квалитету и да су у питању кошаркаши који могу да решавају утакмице на највишем нивоу. Било каква поређења немају смисла, посебно јер Макаби игра на домаћем терену, али им то ствара додатно оптерећење".

Црногорски тренер је нагласио да је утицај бившег кошаркаша Црвене звезде Квинсија Милера у Макабију велики, пошто се опоравио од повреде колена.

"Близу је достизања нивоа на ком може да игра, а ми веома добро знамо колико може. Може се очекивати да његов повратак у тим растерети играче на другим позицијама и да ће они играти много боље него до сада у Евролиги", поручио је Радоњић.

Кошаркаш Бранко Лазић је додао да ће му бити веома занимљиво да игра против тројице бивших саиграча – Милера, Маика Цирбеса и Гала Мекела.

''Очекује нас веома тежак меч, али се наш план не разликује у односу на претходних месец дана у Евролиги. Макаби је јачи за Милера и биће веома мотивисан да нас победи, поготово јер је била велика разлика у Београду. Ипак идемо са жељом да дамо све од себе и дођемо до нове победе", рекао је Лазић.

Утакмица 18. кола Евролиге између Макабија и Црвене звезде игра се сутра од 20 сати у хали ''Менора Мивтачим".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара