Читај ми!

Пецарски наставља каријеру у Бајерну

Јуниорски кошаркаш Мега Лекса Марко Пецарски наставиће каријеру у немачком Бајерн Минхену, саопштио је немачки клуб.

Управа Меге је у разговору са Марком и његовим родитељима одлучила да пружи подршку Пецарском у његовом даљем кошаркашком развоју, саопштио је српски клуб.

Пецарски је прошле сезоне са јуниорским и кадетским тимом Меге остварио велике успехе. Кадети Мега Лекса су постали шампиони Србије, док су јуниори били трећи, а овај 16-годишњи кошаркаш је био најкориснији играч оба финална турнира. Он је такоде прошле сезоне се са јуниорима Меге се по први пут пласирао на финални турнир Евролиге, пошто су освојили квалификације у Риму.

Пецарски је постао и најмлађи стрелац у финалима Јадранске лиге са 16 година и непуна 3 месеца, и то пошто се уписао у стрелце прошле сезоне у трећем мечу финала плеј-офа регионалног такмичења против Црвене звезде.

Поред избора у најбољу петорку Европског првенства за кадете, које се одржало прошлог лета у Пољској, где је за Србију у просеку бележио 26,6 поена, уз 15,9 скокова, 1,1 блокаду и индекс корисности од 31,1, Пецарски је био и учесник "Џордан бренд класика" који је одржан у Бруклину, где је представљао Мегу међу најталентованијим кошаркашима из целог света.

Ове сезоне је за јуниоре Мега Бемаxа у просеку бележио 21 поен и 11,2 скока уз просечан индекс корисности 27.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво