Звезда после продужетка до 17. победе у АБА лиги

Кошаркаши Црвене звезде су остварили 17. победу у регионалној АБА лиги, али им је за то било потребно додатних пет минута против Мега Лекса у Сремској Митровици – 81:69. Огњен Кузмић је био најефикаснији актер сусрета, са 16 поена.

Мега Лекс је ове сезоне био најближи победи против неприкосновене Црвене звезде. Ипак, млада екипа Дејана Милојевића није издржала и поклекла је у додатних пет минута сусрета 17. кола АБА лиге у Сремској Митровици.

Домаћа екипа је добро отворила меч (поен предности после прве четвртине), али је Звезда убрзо преузела конце игре и у другој деоници до одласка на одмор константно била у предности, углавном израженој са две цифре.

Прво полувреме обележио је дебитант, Американац Дион Томпсон, који је за свега седам минута на терену убацио десет поена и оставио врло добар утисак. 

Наставак је донео нешто несигурнију и нервознију игру два тима, у којој је Звезда (играла без Гудурића) успевала да држи Мегу на некој пристојној удаљености.

Међутим, Мега се није предавала. Предвођена расположеним Кабом, Мушидијем и Јарамазом, успева да уведе утакмицу у неизвесну, пенал завршницу, у којој су сигурни са пенала били Кузмић, Јовић и Јарамаз. После 40 минута игре – 67:67.

Ипак, у додатних пет минута је на терену малтене постајао само један тим, Радоњићев. Из добре одбране у којој су доминирали Лазић и Џенкинс, добре игре "2 на 2" Јовића и Кузмића и уз две погођене тројке, српски евролигаш на крају долази до убедљиве победе – 81:69.

Најефикаснији играч утакмице био је Огњен Кузмић са 16 поена и девет скокова, док је Јовић забележио дабл-дабл учинак од 10 поена и чак 11 асистенција.

У домаћем саставу, Јарамаз је убацио 15 кошева, а Костја Мушиди поен мање. 

Ток меча:

20.07 – Крај меча, победа Црвене звезде на Мега Лексом од 81:69. Тандем Јовић-Кузмић уз одличну одбрану преломио је меч у корист актуелног шампиона.

19.50 – Кузмић је фаулиран, и погађа два слободна бацања. Потом у пенал завршници то исто раде Јарамаз (четири пута) и Јовић. Последњих пет секунди црвено-бели нису искористили, па је меч отишао у продужетак – 67:67.

19.47 – Мега се потпуно вратила у игру, и на 23 секунде до краја резултат је нерешен – 63:63. Звезда има напад... 

19.20 – Трећа четвртина је отворена нешто нервознијом игром оба тима, са пуно грешака. Ипак, Звезда се прва стабилизује и долази до неких лаких поена, да би Мега потом добро одговорила, и шутем са дистанце и сигурним извођењем слободних бацања пришла врло близу шампиону (50:49), који ипак у последња два минута деонице успева да одбије напад и заврши је са предношћу од 57:49.

18.45 – Полувреме, Звезда води против Меге 43:32. Шампион је знатно појачао ритам, и серијом од 12:0 отишао на двоцифрену предност, коју је уз мање проблеме сачувао до одласка на одмор. Најефикаснији у редовима гостију је дебитант Томпсон, који је забележио већ 10 поена, а осам је додао Бјелица. На другој страни Мареља, Мушиди и Загорац имају по шест.

18.20 – После првих десет минута игре, Мега има поен предности – 21:20. Домаћин је меч отворио са пет везаних поена, да би гости узвратили серијом 9:0. Ипак, момци Дејана Милојевића су изузетно расположени у шуту споља и у већем делу су имали предност. Занимљив је и податак да је у црвено-белом дресу дебитовао и недавно пристигли Дион Томпсон.

18.00 – Почео је меч у Сремској Митровици...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи