Читај ми!

Божићна победа кошаркаша Партизана

Кошаркаши Партизана савладали су екипу Карпоша са 76:72, у мечу 17. кола АБА лиге и тако се учврстили на другом месту на табели. У првом мечу 17. кола, Цедевита однела бодове из Задра.

Кошаркаши Партизана забележили су против Карпоша 14. победу у регионалној лиги, осму узастопну, па са само три пораза чврсто држе друго место на табели иза неприкосновене Црвене звезде.

Партизан је у меч ушао знатно ослабљен неиграњем Робинсона, Ратковице и Маринковића, док је опорављени Мајсторовић био на клупи, али није улазио у игру.

После кошгетерски слабијег првог полувремена (34:31), ношени подршком око 5.000 навијача у дворани "Александар Николић", црно-бели се буде и преко Вила Хечера стижу до прве двоцифрене предности.

Одличну партију у тим тренуцима пружио је Новица Величковић, али Адин Врабац, који игра све боље како сезона одмиче.

Партизан је у једном тренутку имао и 16 поена предности, у последња два минута ушло се са двоцифреном предношћу, па је нешто индолентнија одбрана домаћина, као и тројке гостију, донела подношљив пораз екипи из Скопља.

Великовић је био најефикаснији у победничком тиму са 17 поена, Хечер је додао 16, а Врабац 14. Одличну подршку су имали у учинку Бирчевића, Пота и Луковића.

На другој страни истакли су се Бојан Трајковски са 19 и Зоран Вркић са 18 поена, али је Карпош остао на пет остварених победа у такмичењу.

Цедевита победила у Задру

Кошаркаши Цедевите победили су на гостујућем терену Задар са 94:80 (15:22, 31:25, 27:15, 21:18), у утакмици 17. кола Јадранске лиге и остварили 12. победу.

Рајан Боутрајт предводио је Цибону до победе са 27 поена и пет асистенција, Џанан Муса постигао је 14, а Рашад Џејмс 13 поена.

У екипи Задра најефикаснији је био Борис Бараћ са 17 поена и пет скокова, Иван Рамљак постигао је поен мање, а Ловро Мазалин 14 поена.

Цедевита сада има 12 победа и пет пораза на трећем месту, док јеЗадар осми на табели са шест победа и 11 пораза.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво