Николић: Не смеју да постоје само Звезда и Партизан, Маљковић се прерано уморила

Тренер кошаркаша Динамика Мирослав Николић рекао је да у Србији не смеју да постоје само Црвена звезда и Партизан и истакао је да је потребно развијати и кошарку у унутрашњости, а не само у Београду. Популарни Мута је разочаран одлуком Марине Маљковић да напусти женску селекцију, истакавши да се она "прерано уморила".

Николић је на клупи Динамика, клуба који се такмичи у Кошаркашкој лиги Србије, од прошле сезоне, а у разговору за агенцију Бета дотакао се разних тема, говорио је о Црвеној звезди, Партизану, националној селекцији, али је акценат дао на, по њему, главни проблем, а то је кошарка у унутрашњости Србије.

Николић је навео да Звезда ове сезоне игра одлично у Евролиги и да је показала да је одлична екипа.

"Сигурно ће ући у осам најбољих Евролиге, али мени је важан резултат фајнал-фора. Ако се уђе на фајнал-фор онда је успешна сезона. Ово од 16 до осам што причају, то смо у принципу сви радили. Мени је важно да Звезда уђе на фајнал-фор због наше кошарке", рекао је Николић.

Николић је изјавио и да Партизан добро делује и да има добру екипу.

"Они гурају своју причу. Међутим, стално је та прича да немају пара, а имају их. Имају их чим функционишу. Вероватно немају више пара од Звезде. Партизан је 10-15 година харао по Европи, Звезде нигде није било. Сад кад су се ови мало консолидовали, сад су љубоморни на Звезду. Ја све ово гледам као тренер репрезентације, треба гурати клубове који су способни, који могу да иду даље. Партизан се такмичи, има добру екипу, одличну у ствари. Имају финансијске проблеме, али имају их сви", изјавио је Николић.

Некадашњи тренер и Звезде и Партизана је истакао да је неопходно ојачати домаћу лигу.

"Шта ћемо са унутрашњошћу? Па, не могу да постоје само Звезда и Партизан. Све смо клубове погасили, треба ојачати нашу лигу. Да направимо нашу лигу попут АБА лиге, да онај из Крушевца дође да се такмичи у Београд, да може да има поподневни одмор, да одигра утакмицу и да се врати кући. Да му буде плаћено, да имамо спонзора, да ти играчи више не иду по Румунији и неким клубовима где не знамо ни где играју. Али не вреди, сви навијамо за Партизан или Звезду и то је нормално, ради се о две институције. А ко навија за Мегу и ФМП? Само родитељи. Где су ту Крагујевац, Нови Сад, Лесковац, Чачак, Ваљево, Краљево?", упитао је Николић.

Он је навео да нема талената без унутрашњости.

"Само су два врхунска играча настала у Београду: Мока Славнић и Саша Ђорђевић. Остали су дошли однекуд да праве каријеру. Истина је у томе, уназад 45 година колико пратим кошарку, сви су дошли из унутрашњости, ту треба правити школе кошарке", рекао је Николић.

Говорећи о репрезентацији, Николић је навео да је национални тим дошао до нивоа где нема назад и навео да је селектор Александар Ђорђевић побио теорију да врхунски играч не може да буде врхунски тренер.

"Били смо други на свету, па четврти у Европи и сада други на Олимпијским играма. Захваљујем се и власти што нам је овде направила квалификациони турнир за Олимпијске игре. Питање је да ли бисмо се квалификовали за Рио да смо играли негде другде... Сад смо дошли до нивоа где нема назад. Морамо да узмемо једну од медаља, да идемо на злато, неуспех би био да не освојимо медаљу, што се мене тиче", изјавио је Николић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи