Звезда незаустављива у Каунасу

Кошаркаши Црвене звезде су забележили нову велику победу у Евролиги, пошто су на гостовању у Литванији убедљиво савладали Жалгирис, резултатом 77:61.

Кошаркаши Црвене звезде победили су у Каунасу екипу Жалгириса са 77:61 (21:7, 26:15, 14:17, 16:22), у 16. колу Евролиге и тако остварили осму победу у такмичењу и ушли међу првих осам тимова на табели.

Звезди је ово била трећа узастопна победа и сада има скор 8/8, колико имају и Дарушафака и Ефес, али црвено-бели имају бољу кош-разлику.

Црвено-бели су већ у првој четвртини повели и нису испуштали предност до краја меча. Звезда је на полувремену водила 27 поена разлике, а у последњој четвртини и 31 поен.

Жалгирис је у самом финишу меча успео да смањи разлику.

Најефикаснији у победничком тиму био је Марко Симоновић са 16 поена и четири скока, док је Бранко Лазић завршио утакмицу са 15 поена, четири украдене лопте и три скока. Чарлс Џенкинс додао је 13 поена, док су Огњен Кузмић и Немања Дангубић дали по осам.

Једини "двоцифрени" у Жалгирису био је Паулијус Јанкунас са 10 поена.

Звезда се овако реванширала Жалгирису за пораз у Београду резултатом 88:79.

Овако је протекао меч:

20.40 – Крај меча, Звезда је победила Жалгирис резултатом 77:61.

20.20 – Пред почетак последњег дела игре, Црвена звезда води са 61:39.

19.45 – На полувремену, Црвена звезда води са огромних 25 поена разлике. Београдски тим, као што и резултат јасно показује, бољи је у сваком сегменту игре од домаћина. Симоновић има 13 поена, осам је убацио Кузмић, по седам Гудурић и Лазић.

19.22 – Завршена је прва четвртина. Одлична Црвена звезда, која води са 21:7 после прве деонице.

19.01 – Дуел је почео...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи