Маљковић: Одлазим јер сам емотивно и физички испражњена

Марина Маљковић, сада већ бивша селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије, објаснила је да је оставку поднела због емотивног и физичког пражњења.

"Након много непроспаваних ноћи и много размишљања, донела сам тешку одлуку да не будем више селекторка репрезентације Србије. Једини и основни разлог јесте емотивно и физичко пражњење, које је и нормално. Не волим реч умор, јер је не дозвољавам ни својим кошаркашицама. Потребан ми је одмор", рекла је Маљковићева новинарима у Београду.

Она је истакла да се не повлачи из српске кошарке, већ да ће наставити да се ангажује кроз свој "Покрет за женску кошарку", чији је циљ популаризација и омасовљавање кошарке међу девојчицама. Маљковићева је истакла да је непосредни циљ да, кроз тај пројекат, 1.000 њих заигра кошарку.

Она је захвалила свима у савезу, "од оперативаца и људи из сенке" до функционера, као и свом стручном штабу и свим кошаркашицама са којима је радила.

"Не само онима које су носиле медаље око врата већ и свакој појединачној која је била и на једном једином тренингу. Једино што ми је жао што нећу моћи да сарађујем са човеком кога изузетно ценим, који је легенда наше кошарке. Не само као играч већ и као функционер", рекла је Маљковићева.

"КСС ће имати у мени највернијег пријатеља, некога ко је спреман 24 сата да помогне", закључила је она.

Председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић је био језгровит у свом излагању. Нагласио је, пре свега, да одлазак Марине Маљковић није добра вест.

"Након разговора са Марином, добро сам разумео њене разлоге одласка. Ставио бих све ово у рок службе. Ми се окрећемо тражењу наследнице, што морамо да урадимо у најкраћем року јер нас чека Европско првенство", истакао је Даниловић.

Марина Маљковић је репрезентацију Србије преузела у августу 2011. године. Са националним тимом освојила је златну медаљу на Европском првенству 2015. године, као и бронзану медаљу на Олимпијским играма 2016. године.

Она је тренутно тренер Галатасараја, а у каријери је водила и Хемофарм, Партизан и Лион.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи