Читај ми!

Немилосрдни „Ратници“, Јокић најефикаснији у поразу

Кошаркаши Голден Стејта наставили серију победа убедљиво савладавши Далас са 108:99. У драматичном дуелу са Филаделфијом, Денвер изгубио на свом терену 122:124 упркос сјајној игри Николе Јокића који је био и најефикаснији играч меча са 25 поена. Немања Бјелица одличан у победи Минесоте над Милвокијем 116:99, а Бобан Марјановић опет није добио шансу да заигра.

У дуелу Голден Стејта и Даласа није било много неизвесности. Гости су успевали да одрже резултатску равнотежу само до средине другог дела утакмице, а онда су „прорадили" шутери „ратника" и само увећавали предност до финалне победе.

Победнике је предводио Клеј Томпсон са 29 поена у пратњи Дурента са 19 и Карија са 14 поена, а код гостију најефикаснији је био Харисин Барнс са 25 поена.

У драматичном дуелу Денвера и Филаделфије истакао се наш интернационалац Никола Јокић који је био најефикаснији играч, на жалост, опет у поразу свог тима, а мало је недостајало да буде и играч одлуке.

Већ на самом почетку меча српски центар је постигао првих десет поена за свој тим уз седам скокова и четири асистенције, а и у самом финишу утакмице је изборио шансу за изједначење које води у продужетак.

Фаулиран је при шуту за три поена у последњим секундима, погодио је прва два, а треће је намерно промашио, али су његови саиграћи пропустили прилику за изједначење.

Јокић је за 22 минута игре постигао 25 поена, а још шесторицу саиграча су га пратила двоцифреним учинком. Емануел Мудиај са 22 поена и пет скокова, Данило Галинари са 18 и Херис са 17 поена.

У тиму гостију који су успели да славе тек трећи пут ван свог паркета ове сезоне, најбољи је био Ерсан Иљасова са 23 поена и 13 скокова, а 23 поена убацио је и повратник на паркет Џоел Ембид. Дабл-дабл је остварио и Дарио Шарић са 13 поена и 11 скокова, а имао је и пет асистенција.

Хјустон је убедљиво савладао ЛА Клиперсе са 140:116 уз нови троструки двоцифрен учинак Џејмса Хардена који је утакмицу завршио са 30 поена, 10 асистенција и 13 скокова.

Добру партију у синоћњим мечевима пружио је и Немања Бјелица јер је са 10 кошева допринео победи Минесоте над Милвокијем 116:99.

Бјелица је имао и три скока, по једну асистенцију и украдену лопту, у дуелу који је обележии Ендрју Вигинс са 31 поеном.

Бобан Марјановић поново је са клупе за резервне играче гледао пораз Детроита од Атланте 105:98.

Резултати утакмица:

Денвер - Филаделфија 122:124
Минесота - Милвоки 116:99
Детроит - Атланта 105:98
Вашингтон - Бруклин 118:95
Бостон - Мајами 117:114
Атланта - Детроит 105:98
Хјустон - ЛА Клиперс 140:116
Њу Орлеанс - Њујорк 104:92
Сан Антонио - Портланд 110:94
Голден Стејт - Далас 108:99

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи