Звезда покорила Морачу и остала перфектна!

Кошаркаши Црвене зевзде наставали су победнички низ у регионалној АБА лиги, пошто су у дербију кола у Подгорици савладали екипу Будућности са 77:54. Црвено-бели су водили од првог до последњег минута, и остварили 13. победу у исто толико одиграних кола. Најефикаснији је био центар Огњен Кузмић са 13 поена.

Од првог минута меча у испуњеној дворани СЦ "Морача" у Подгорици, екипа Дејана Радоњића је била агресивнија, одлучнија и боља од ривала. Рано вођство од 11:2, дало је крила црвено-белој чети да пробије баријеру и коначно дође до тријумфа без драме.

Држали су момци београдског састава контролу до самог краја утакмице на, за њих, традиционално неугодном терену.

Покушавала је Будућност и њен тренер Зурос да изменама и променама у одбрани преокрене ситацију на терену, али је увек у тим тренуцима искочио неко други од гостију, и серијом поена одбио напад.

Да је Звезда тимском игром дошла до важне победе говори и податак да се у листу стрелаца уписало десет кошаркаша, а најефикаснији су били Кузмић са 13, Џенкинс са 11, док су Симоновић и Волтерс постигли по десет.

У домаћој екипи једини двоцифрени био је Рејнлодс, стрелац 11 кошева. 

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић оценио је да је његов тим остварио "битну победу" у Подгорици.

"Одиграли смо добру одбрану. Како је време одмицало, расло нам је сампозудање и контролисали смо битне елементе у игри Будућности. Држали смо све у нашим рукама и остварили битну победу, јер желимо прво мјесто пред плеј-оф", рекао је Радоњић новинарима.

Радоњић је пре Звезде био тренер Будућности, а вечерас је у хали дочекан аплаузима.

"Хвала публици на дочеку. Имао сам диван осећај, пуног срца излазим из Мораче", рекао је он.

Тренер Будућности Илијас Зурос извинио се навијачима после утакмице.

"Желим да им се извним, јер смо их разочарали. Нисмо имали никакав ритам, лако смо губили лопте, што је Звезда кажњавала. Промашили смо и неке лаке шутеве, а није ми се допало што смо превише шутирали тројке. Није алиби, али заиста имамо много проблема са повредама, не можемо да радимо пуном снагом", казао је Зурос.

Ток меча: 

20.46 - Крај меча, победа Звезде од 77:54! Успела је Будућност да предвођена Рејнолдсом погоди неколико везаних шутева у нападу и спусти се на испод десет поена заостатка, али је тим са Малог Калемгдана увек имао спреман одговор, и успео да мирно приведе утакмицу крају.

20.23 - Српски и регионални шампион не попушта, чува убедљиву, двоцифрену предност против подгоричког састава - 60:44. Разиграо се Огњен Кузмић, који има 13 поена и прави пуно проблема противнику под оба коша. 

19.50 - Полувреме у Морачи, Црвена звезда води против Будућности са 44:28.

Иако су се домаћи играчи били опасно приближили, предвођени Болтерсом, Бјелицом и Гудурићем црвено-бели узвраћају ударац, и праве још већу предност него у првом кварталу. Екипа Дејана Радоињића много боља у шуту за два (72-38%), сјајно контролише дефанзивни скок, има шест асистенција више (10:4). Најефикаснији Волтерс са осам кошева, док су Јовић, Џенкинс и Гудурић убацили по седам. Код домаћина Суботић и Вилијамс по пет поена.

19.24 - Након првих десет минута игре, Звезда води са 23:18. Гости су много боље отворили утакмицу, рано стекли осетну предност, која је у неколико наврата била и двоцифрена. Ипак, Будућност у финишу успева да пронађе нападачки ритам, те смањује предност. Стефан Јовић најрасположенији са 7 поена. 

19.00 - Почео је меч у Подгорици... 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво