Читај ми!

Марина Маљковић задовољна жребом

Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић задовољна је жребом за Европско првенство 2017. године у Чешкој, оценивши да њену екипу у Групи Ц очекује "нешто лакши" посао.

"Никада нисам коментарисала групу, већ сам се трудила да се концентришем на нашу екипу, да се фокусирамо на оно што је испред нас и да не трошимо енергију на то. На први поглед види се да је Група А 'група смрти', а да нашу репрезентацију у Чешкој чека нешто лакши први део такмичења него на претходним шампионатима", рекла је Маљковићева за сајт Кошаркашког савеза Србије.

Женска кошаркашка репрезентација Србије на Европском првенству наредне године играће у Групи Ц са селекцијама Француске, Словеније и Грчке, одлучено је данас жребом у Прагу.

"Француску није потребно превише коментарисати. Две најважније утакмице које смо одиграле, биле су против Француске у финалу Евробаскета 2015. и у борби за бронзу на Олимпијским играма ове године и цела Србија зна о каквој је екипи реч. Словенија и Грчка су нама добро познате екипе, јер смо одиграли безброј пријатељских мечева. У питању су две респектабилне репрезентације које изузетно ценим", рекла је Маљковићева.

Кошаркашица Соња Петровић оценила је да је Србија "добро прошла" на жребу за ЕП.
"Била сам на церемонији на жребу у Прагу. Мислим да је још рано за било какве коментаре. У поређењу са другим групама, добро смо прошле, колико је то могуће, с обзиром да се данас кошарка игра свуда и да нема лаких противника. Ако играмо нашу игру, можемо са сваком екипом да се боримо, али још увек је рано за те прогнозе. Што се мене лично тиче, највише сам задовољна што ћемо играти у Прагу", рекла је Петровићева.

Европски првенство биће одржан у Чешкој од 16. до 27. јуна 2017. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво