Читај ми!

Ефес бољи од Барсе, победе Панатенаикоса, Олимпијакоса и Басконије

Кошаркаши Ефеса победили су у Истанбулу Барселону са 72:68 (21:15, 15:13, 18:17, 18:23), у 11. колу Евролиге. Панатенаикос убедљив против Галатасараја 85:58. Олимпијакос разбио Уникс 88:59. Басконија боља од Дарушафаке 73:52.

Ефес је током целе утакмице био у вођству, средином треће деонице имао је 16 поена предности - 48:32, али је Барселона ипак успела у финишу утакмице да дође до преокрета и тако унесе неизвесност у завршницу сусрета.

Гости из Каталоније су у 46 секунди пре краја повели са 68:66 после тројке Тајриса Рајса, али је Брајант Данстон на другој страни погодио за два уз фаул, а потом је Анте Томић аутокошем, у покушају да избаци лопту из обруча после бацања Данстона, довео турски тим до два поена предности.

Рајс у наредном нападу није био прецизан за три, а Дерик Браун је изнудио фаул и потом потврдио победу Ефеса са линије за слободна бацања.

Ефес је предводио Џејсон Грејнџер са 16 поена и пет асистенција, док је Тома Ертел додао 14.
У екипи Барселоне најефикаснији био је Рајс са 22 поена, а Томић, Алекс Ренфроу и Џастин Долеман постигли су по осам.

Ефесу после 11 утакмица има шест победа и пет пораза, а Барселона има обрнут скор - 5/6.

Кошаркаши Панатенаикоса сасвладали су, у Атини, Галатасарај са 85:58 (20:13, 19:18, 25:14, 21:13). Пао је победом стигао до скора од шест победа и пет пораза. Галатасарај је забележио и осми пораз уз три победе.

Пет играча Панатенаикоса имало је сличан учинак. ПАО је до шесте победе у Евролиги предводио Крис Синглтон са 13 поена, седам скокова, три украдене лопте и једном асистенцијом, Калатес, Риверс и Габријел постигли су по 14 поена, један мање додаo je и Џејмс. У пораженој екипи најефикаснији је био Блејк Шилб са 15, док је Владимир Мицов постигао шест. 

Олимпијакос је у Пиреју са 88:59 (24:16, 19:12, 25:14, 20:17) био бољи од Уникса.

Олимпијакос је лакше од очекиваног забележио седми тријумф, а најефикаснији у победничком тиму били су Ерик Грин и Мет Лоджески са по 15 поена.

С друге стране, Уникс је уписао ;осми пораз, а предводио их је Кит Ленгфорд са 25 поена и он је био једини у својој екипи с двоцифреним учинком.

Басконија је била убедљива против Дарушафаке и тријумфовала са 73:52 (18:9, 19:10, 18:14, 18:19).

Басконија је на свом паркету у потпуности надиграла Дарушафаку и уписала седму победу, док је Дарушафака претрпела шести пораз.

Шејн Ларкин био је најефикаснији са 14 поена, док је два мање убацио Родриг Бобуа, а у екипи Дарушфаке једини двоцифени био је Џејмс Андерсон са 11 поена.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво