Кошаркашице на Евробаскету у групи са Француском, Словенијом и Грчком

Кошаркашице Србије ће у одбрану титуле првака Европе кренути из Групе Ц, у којој се, поред изабраница Марине Маљковић, налазе још и екипе Француске, Словеније и Грчке – одлучено је жребом у Прагу.

Србија се налазила у другом шеширу жреба, заједно са екипама Белорусије, Украјине и Црне Горе. Распоред се у шеширима одређивао на основу резултата са претходног Евробаскета и квалификација за шампионат 2017, у којима је Србија у Групи Д заузела друго место – иза Украјине, а испред Немачке и Луксембурга.

Француска је била прва у квалификационој Групи Б, са Хрватском, Холандијом и Естонијом. Словенија је такође заузела прво место, у Групи А, испред екипа Летоније и Литваније, док је Грчка била друга у Групи Ф, иза Русије, а испред Бугарске и Швајцарске.

Србија се састајала са Француском на претходна два Евробаскета. Наше кошаркашице су 2013. доживеле тежак пораз резултатом 76:32, али су се на најбољи могући начин осветиле у финалу претходног шампионата, када су узеле титулу после победе од 76:68.

Србија је славила победу против Француске и у мечу за бронзану медаљу на Олимпијским играма у Рију, са резултатом 70:63. Кошаркашице Марине Маљковић на претходним великим шампионатима нису играле ни са Словенијом ни са Грчком.

Европски шампионат ће бити одржан у Чешкој од 16. до 27. јуна 2017. године.

Састав група за Евробаскет 2017. за жене:

Група А: Мађарска, Украјина, Чешка, Шпанија;
Група Б: Белорусија, Турска, Словачка, Италија;
Група Ц: Србија, Словенија, Француска, Грчка;
Група Д: Летонија, Белгија, Црна Гора, Русија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво