Даниловић једини кандидат за председника Кошаркашког савеза

Легендарни кошаркаш и некадашњи функционер Партизана Предраг Даниловић, једини је кандидат за председника Кошаркашког савеза Србије.

Рок за подношење кандидатура за функцију председника КСС-а, коју је претходних пет и по година обављао Драган Ђилас, истекао је данас, а до предвиђеног рока кандидатуру је поднео једино Даниловић.

Подршку његовој кандидатури у предвиђеној форми доставио је 21 делегат Скупштине КСС-а, наводи се на сајту Савеза.

"После разговора с многим истакнутим људима српске кошарке, прихватио сам предлог велике већине делегата скупштине да будем кандидат за председника КСС-а. Тај предлог и подршка коју сам добио представљају за мене велику част, а уједно и признање за све што сам до сада постигао, прво као играч, а потом и као спортски функционер", навео је Даниловић у изјави достављеној медијима.

Уз кандидатуру, Даниловић је доставио и програм рада, али и предлог за четири ресорна потпредседника.

Даниловић је за потпредседника за женску кошарку предложио Ану Јоковић, а за потпредседника за мушку кошарку Игора Ракочевића. За потпредседника за финансије и маркетинг предложен је Бојан Радун, а за потпредседника за такмичења Душан Пројовић.

КСС ће новог председника изабрати на Скупштини заказаној за 15. децембар.

"Уколико 15. децембра добијем поверење делегата скупштине Кошаркашког Савеза Србије за програм који сам предложио, очекујем да сви ми који у Србији волимо кошарку заједно радимо на даљем развоју нашег најтрофејнијег спорта", рекао је Даниловић. 

Предраг Даниловић је рођен 26. фебруара 1970. године у Сарајеву. У професионалној каријери је играо за Партизан, Виртус Болоњу и НБА клубове Мајами и Далас, а каријеру је завршио 2000. године у Виртусу.

Са репрезентацијом је освојио злато на Европским првенствима 1989, 1991, 1995. и 1997, бронзу на ЕП 1999. и сребро на Олимпијским играма 1996. у Атланти.

Фиба га је прогласила за најбољег играча Европе 1995. године.

Са Партизаном је 1992. године био клупски шампион Европе, а освојио је и европски Куп Радивоја Кораћа, национално првенство и два Купа Југославије.

У дресу Виртуса био је европски шампион 1998. године, у Италији је освојио четири национална првенства, један куп и један суперкуп.

Годинама је обављао функцију председника Партизана, коју је напустио у августу 2015. године.

Ђилас: Срећан сам што Даниловић долази после мене

Доскорашњег председника Кошаркашког савеза Србије Драгана Ђиласа радује што ће га на том месту највероватније наследити Даниловић.

"Заиста сам и срећан и задовољан што ће једна таква кошаркашка легенда доћи после мене на чело КСС. Даниловић је један од најбољих кошаркаша Србије у историји, човек под чијим руковођењем је Партизан стигао и до Фајнал фора Евролиге. Уз то је био и члан борда Фиба Европе у два мандата", изјавио је Ђилас.

Он је додао да се лично уверио, током међусобне сарадње, да је Даниловићу интерес српске кошарке увек био приоритет.

"Поносан сам што се определио да на месту потпредседника задржи људе које сам и ја предложио на те функције, додајући у свој тим и једног од најбољих српских привредника Бојана Радуна. Долазак Даниловића најбоља је гаранција да ће и Савез и кошарка уопште наставити да се развијају", рекао је Ђилас.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи