Читај ми!

Фенербахче (очекивано) победио Звезду у Истанбулу

Кошаркаши Црвене звезде доживели су седми пораз у Евролиги, пошто је бољи од њих у Истанбулу био Фенербахче – 87:72. Црвено-бели добро одиграли прву четвртину, али је потом тим Жељка Обрадовића демонстрирао свој квалитет и забележио осми тријумф у елитном такмичењу.

Добром ролом Кузмића, квалитетном одбраном и стрпљивом игром у нападу, Звезда је била боља од Фенера у већем делу првог квартала.

Међутим, уследила је "црна рупа" у игри београдске екипе на почетку друге четвртине (без коша чак пет минута!), што је екипа квалитета Фенербахчеа, предвођена омаленим Диксоном, и те како искористила и казнила, и успела да направи предност коју је, уз мало потешкоћа, успела да одржи до одласка на одмор.

Наставак је донео мање-више исту ситуацију на терену. Звезда је играла на махове и мини-серије својих играча у нападу (Џенкинс, Лазић и Волтерс), а Фенер константно и таман толико да одржава разлику. Повукли су тада Диксон, Весели и Јудо, па је предност нарасла на максималних 18 поена разлике.

У последњој деонци Обрадовић је мало промешао карте, покушао да одмори носиоце, што је Звезда уз изузетно добру ролу Огњена Добрића (10 поена) успела да искористи и смањи разлику на, рекло би се, прихватљивих и донекле очекиваних "минус 15".

Најефикаснији актер меча био је Екпе Јудо са учинком од 15 поена, уз девет скокова и пет асистенција, а пратили су га Весели са 14 и бивши играч црвено-белих Перо Антић са 13 кошева.

Код српског шампиона Симоновић је забележио 14 поена, Џенкинс је убацио 12, а Бјелица 11.

Наредни меч Звезда игра 15. децембра у Арени против Макабија.

Овако је протекао меч у Истанбулу: 

20.29Крај меча, Фенербахче је савладао Црвену звезду резултатом 87:72. Први део последње деонице донео је мало бољу игру српског шампиона, добре роле у нападу имали су Волтерс и посебно млади Огњен Добрић (10 поена), али је након извесног периода комбиновања петорке, тренер Обрадовић вратио на паркет најбоље и мирно привео утакмицу крају.

20.10 – Лоше је Звезда ушла у наставак меча, а једини који је имао какву-такву идеју у нападу био је Џенкинс. На другој страни, распуцао се италијански шутер Луиђи Датоме, који је погађао из готово свих позиција. Весели и Јудо су лако излазили на крај са својим чуварима и постизали прилично лаке поене. На другој страни, поене је у нападу Звезди доносио изразити дефанзивац Лазић, што само по себи показује да је се српски шампион поприлично мучио на противничкој половини. Играчи у жуто-тегет дресовима су у последњу деоницу ушли са предношћу од 68:50.

19.30Полувреме, Фенербахче – Црвена звезда 41:31. Серијом од 12:0 на старту друге четвртине, турски тим је стекао двоцифрену предност. Тим Дејана Радоњића није успео да постигне поене у првих пет минута тог дела игре! Резултатски прикључак је потом са две везане тројке донео Марко Симоновић, а касније му се придружио Џарлс Џенкинс. Међутим, игра и шут споља Фенера полако су се развијали, погађали су Диксон, Датоме и Антић и тиме одржали предност домаћина. Најефикаснији играчи два тима су Диксон са 11 и Симоновић са осам убачених поена.

19.05 – После првих десет минута игре, Фенербахче води са 20:18. Звезда је почела поприлично концентрисано и мирно, стрпљиво играла у нападу, а у одбрани добро бранила спољну игру домаћина. Истина, очекивано су Јудо и Весели правили много проблема под оба коша. Но, центар Звезде Огњен Кузмић се солидно борио са поменутим двојцом, убацио шест поена, ухватио четири лопте и изнудио три фаула, што је црвено-беле довело до резултатске предности од пет поена. Ипак, након тајм-аута Обрадовића, његови пулени праве серију од 7:0 и преузимају вођство, које су сачували до краја првог периода.

18.45 – Почео је меч у Истанбулу. Тимови су изашли у следећим петоркама:

Фенербахче: Слукас, Махматохолу, Весели, Датоме и Јудо.

Црвена звезда: Јовић, Дангубић, Џенкинс, Симанић и Кузмић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво