Читај ми!

Србија и Словенија желе ЕП за жене 2019. године

Србија и Словенија званично ће поднети кандидатуру за организацију шампионата Европе за кошаркашице 2019. године, договорено је на састанку руководстава два савеза.

Како је саопштио Кошаркашки савез Србије, договорено је да се по две групе играју у Словенији и Србији, а завршница у Београдској арени.

Још увек актуелни председник КСС Драган Ђилас изјавио је да је кандидатура логичан резултат сјајне сарадње.

"Србија је првак Европе, а Словенија земља у којој женска кошарка остварује огроман напредак последњих година. Сигуран сам да ћемо, уколико наша кандидатура буде прихваћена, имати најбоље и најпосећеније Европско првенство за девојке у последњим деценијама. Ово такмичење додатно добија на значају чињеницом да је и квалификационо за Олимпијске игре у Токију. Верујем да ћемо у финалним утакмицама оборити европски рекорд по броју гледалаца на једној женској кошаркашкој утакмици", рекао је Ђилас.

Први човек словеначког савеза Матеј Ерјавец такође је апострофирао одличну сарадњу два савеза и чињеницу да је Србија првак Европе.

"Верујемо да заједно имамо знање и инфраструктуру, љубав према кошарци, као и право кошаркашко окружење захваљујући коме бисмо, уколико добијемо заједничко домаћинство, направили једно од најбоље организованих европских првенстава до сада. Одлука да конкуришемо за организацију базирана је на чињеници да желимо да подржимо нашу генерацију девојака које су успеле да остваре историјски успех и пласирају се на Европско првенство 2017, како бисмо им омогућили да утакмице највишег нивоа играју пред домаћом публиком", рекао је Ерјавец.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се